Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
16.47

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

podjetništvo podeželje

Sobota, 1. 6. 2013, 16.47

3 leta, 7 mesecev

Po tednu obrti in podjetništva v Škofji Loki še teden podeželja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S podjetniško tržnico se je na Mestnem trgu v Škofji Loki zaključil tradicionalni 7. Teden obrti in podjetništva na Loškem, sledi mu tradicionalni 11. Teden podeželja.

Obe prireditvi, ki ju organizira Razvojna agencija Sora, sta namenjeni predstavitvi dela in izdelkov loških podjetnikov, obrtnikov in kmetov.

Prikazi domače in umetnostne obrti, delavnice za otroke … Na današnji podjetniški tržnici, ki je hkrati osrednji dogodek in zaključek letošnjega Tedna obrti in podjetništva na Loškem, so se na Mestnem trgu s svojimi izdelki in storitvami predstavili lokalni podjetniki in obrtniki. Potekali so praktičnimi prikazi domače in umetnostne obrti, delavnice za otroke ter kulturni in zabavni program.

Za ogled in pokušino so lokalni gostinski ponudniki iz celotnega škofjeloškega območja pripravili zanimive lokalne domače jedi, ki so jih v okviru Leader projekta Okusi loškega podeželja prilagodili okusom sodobnega časa, je pojasnila Andreja Križnar iz Razvojne agencije Sora.

Teden podeželja v znamenju kulinarike Ob zaključku Tedna obrti in podjetništva pa se v Škofji Loki začenja Teden podeželja, ki bo v prihodnjem tednu povezal različne akterje, ki prispevajo k razvoju podeželja na Loškem. Potekala bo vrsta predavanj in delavnic o čebelarstvu, kulinariki in prehranski varnosti.

Osrednja prireditev bo znova tudi zaključna, in sicer v soboto 8. junija, ko bo na Mestnem trgu potekala tržnica kmetijskih pridelkov in izdelkov. Poleg ponudnikov blagovne znamke Dedek Jaka in Babica Jerca - Naravni izdelki iz škofjeloških hribov se bodo na njej predstavljali ponudniki ekoloških pridelkov in izdelkov, ponudniki domače in umetnostne obrti ter društva in institucije, ki delujejo na področju razvoja podeželja in turizma na Loškem.

Uredili pot v Crngrob Dogajanje bo popestreno s kulturnim programom, prikazi starih kmečkih opravil, tradicionalnih znanj in starih običajev ter z ustvarjalnimi delavnicami. Ob tej priložnosti bo potekal voden ogled tematske poti v Sušo, ki je bila urejena v okviru projekta Leader V zgodbe odete poti. S pomočjo tega projekta so na Loškem uredili tudi pot v Crngrob, ki pa jo bodo uradno odprli na Historialu 22. junija.

"Letošnji junij je na Loškem še bolj bogat s prireditvami kot običajno," poudarja škofjeloški župan Miha Ješe in verjame, da bodo tudi projekti in prireditve, ki so jih začeli ali nadgradili lani in predlani, postali tradicionalni.

Ne spreglejte