Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 1. 2024,
17.10

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

politika Slovenske železnice Sanja Ajanović Hovnik

Torek, 9. 1. 2024, 17.10

3 mesece, 2 tedna

Odstopljeni ministrici naj bi se nasmihala služba v državnem podjetju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Sanja Ajanović Hovnik | Ajanović Hovnikova je po izobrazbi magistrica upravnih ved, obenem pa je tudi doktorska kandidatka s področja ekonomike nacionalnih delovno-socialnih politik. | Foto STA

Ajanović Hovnikova je po izobrazbi magistrica upravnih ved, obenem pa je tudi doktorska kandidatka s področja ekonomike nacionalnih delovno-socialnih politik.

Foto: STA

Nekdanja ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik naj bi bila med devetimi kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za delovno mesto vodje sektorja za pravne zadeve in kadre na Slovenskih železnicah, sta poročala Večer in Dnevnik. Sodeč po razpisnih pogojih ji je to mesto pisano na kožo, saj je razpis med drugim zahteval, da bodo imeli prednost kandidati z izkušnjami "na področju kompleksnejših plačnih sistemov in njihove prenove".

Na Slovenskih železnicah so v začetku decembra objavili razpis za prosto delovno mesto vodje sektorja za pravne zadeve in kadre. Rok za prijavo na razpis se je iztekel 22. decembra, po neuradnih informacijah pa naj bi se nanj prijavila tudi nekdanja ministrica za javno upravo ter vplivna članica največje vladne stranke Gibanje Svoboda Sanja Ajanović Hovnik, ki je morala lani odstopiti zaradi dveh afer: spornega razpisa ministrstva za nevladne organizacije in dragega službenega potovanja v New York.

Od kandidatov so na Slovenskih železnicah med drugim zahtevali visokošolsko strokovno ali univerzitetno izobrazbo ustrezne smeri, prednost pa so imeli kandidati z izobrazbo pravne, ekonomske ali upravne smeri. Kot je znano, je Ajanović Hovnikova po izobrazbi magistrica upravnih ved, obenem pa je tudi doktorska kandidatka s področja ekonomike nacionalnih delovno-socialnih politik, poroča Večer.

Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes je na Dnevnikova novinarska vprašanja odgovoril, da "izbirni postopek še poteka", a potrdil, da je Sanja Ajanović Hovnik med prijavljenimi kandidati, ter dodal, da jo sam že dolga leta tudi osebno pozna.

Ajanović Hovnikova, ki se jo je omenjalo tudi v povezavi s službo na ljubljanski občini, kjer se je potegovala za mesto namestnice direktorja ljubljanske mestne uprave, za Večer ni želela komentirati morebitne zaposlitve na Slovenskih železnicah, češ da od 6. oktobra lani, ko je odstopila, ni več javna oseba in nima "komentarja o ničemer in nikomer". 

Sanja Ajanović Hovnik
Novice KPK bo preiskovala nekdanjo ministrico Ajanović Hovnik
Sanja Ajanović Hovnik
Novice Sanja Ajanović Hovnik odstopila s funkcije ministrice za javno upravo
Sanja Ajanović Hovnik
Novice Ministrica Ajanović Hovnik: Premier Golob je sprejel moja pojasnila #video
Ne spreglejte