Sreda,
26. 2. 2020,
10.42

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

2

Natisni članek

sneg vreme

Sreda, 26. 2. 2020, 10.42

4 leta, 2 meseca

Vreme, 26. februar

Sneženje zajelo državo: na Koroškem padlo do 30 centimetrov snega #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

2

Nekatere dele Slovenije je zajelo sneženje. Fronta, ki prečka Slovenijo, je nevšečnosti povzročila v prometu. Na nekaterih delih štajerske avtoceste je padala sodra, ki je ovirala promet. 

Večji del države so danes zajele padavine, te bodo zvečer oslabele in ponehale. Ponekod po nižinah bo sprva še snežilo ali pa bo padala sodra. Na Primorskem bo zapihala burja, sporoča Agencija za okolje (Arso). Največ snega je sicer padlo v severnem delu države, na Koroškem od 10 do 30 centimetrov. Nekaj sneženja so bili deležni tudi v osrednjem delu države in na Dolenjskem, poroča portal Neurje.si.

Dopoldne je sodra težave povzročala na štajerski avtocesti.

Zaradi sodre sta se na gorenjski avtocesti zgodili dve prometni nesreči. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, sta se pripetili, ko je padala sodra. V obeh sta bili udeleženi po dve osebni vozili, šlo pa je tudi za neprilagojeno hitrost. Vreme je slabo, zato policija poziva k previdnosti.

Zimske razmere na cesti med Podljubeljem in Ljubeljem

Zimske razmere vladajo na cesti med Podljubeljem in Ljubeljem. Sneg se oprijema vozišča. Kdor nima ustrezne opreme, na Ljubelj ne bo prišel, sporočajo kranjski policisti. 

Danes čez dan bo oblačno s padavinami, nastajale bodo tudi nevihte. Čez dan se bo hladilo, meja sneženja pa se bo sredi dneva in popoldne ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa proti večeru burja. Popoldanske temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija.

 

Fotogalerija
1 / 2

Gibanje temperatur:

Kakšno vreme nas čaka jutri?

Ponoči bodo padavine povsod ponehale, do jutra se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 4 stopinje Celzija.

Jutri bo sprva pretežno jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla. Popoldne in zvečer se bo krepil jugozahodni veter, postopno se bo pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Slovenj Gradec - Zgornji Dolič, Mislinja | Foto: Prometno-informacijski center Slovenj Gradec - Zgornji Dolič, Mislinja Foto: Prometno-informacijski center

Sneži lahko tudi v noči na petek

V noči na petek bo ponekod prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 metrih nadmorske višine. V petek se bo zjasnilo, pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter. V soboto bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.