Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 9. 2021,
14.12

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

2

Natisni članek

denar nakit tatvina osumljenec Koper kraja

Torek, 21. 9. 2021, 14.12

2 leti, 8 mesecev

Na Obali kradel nakit, ročne ure in denar; sumijo ga še več velikih tatvin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

2

Lopov, tat, vlomilec, ropar, vlom, tatvina | Sumijo, da je 37-letnik storil še več takšnih kaznivih dejanj na območju Policijske uprave Koper ali celo drugod po Sloveniji, zato policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov. | Foto Thinkstock

Sumijo, da je 37-letnik storil še več takšnih kaznivih dejanj na območju Policijske uprave Koper ali celo drugod po Sloveniji, zato policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov.

Foto: Thinkstock

Koprski policisti so priprli 37-letnega državljana Srbije, ki je osumljen več vlomov in velikih tatvin na območju Kopra v začetku leta 2020. Izdajal se je tudi z lažno identiteto s ponarejeno osebno izkaznico Hrvaške. 

Koprski kriminalisti so sredi avgusta v Kopru v policijskem postopku ugotavljali identiteto moškega, ki se je najprej predstavljal z lažnimi osebnimi podatki, kasneje pa so ugotovili, da gre dejansko za 37-letnega državljana Srbije s prepovedjo vstopa na območje schengenskega prostora.

Predstavljal se je s ponarejeno osebno izkaznico 

Ugotovili so tudi, da je moški oseba, ki je osumljena več vlomnih velikih tatvin, točneje vlomov v stanovanja na območju Kopra v začetku leta 2020. Zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali v prostorih policije, da bi zbrali obvestila in dokaze glede vlomov. Osumljeni je imel pri sebi tudi ponarejeno osebno izkaznico Hrvaške z lažnimi podatki za skrivanje svoje dejanske identitete.

V sodelovanju z Okrožnim državnim tožilstvom in Okrožnim sodiščem v Kopru so policisti na podlagi odredbe preiskali prostore osumljenega v Kopru, kjer je že dlje časa prebival neprijavljen. Pri preiskavi so našli več obuval, elektronskih naprav, kosov orodja in nekaj drugih predmetov, za katere sumijo, da bi lahko bili ukradeni predmeti, in o tem še zbirajo obvestila.

Taksi
Novice Napadel taksista, mu grozil in ukradel gotovino

Kradel večinoma nakit, ročne ure in denar  

"Osumljeni je bil v avgustu s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma več kaznivih dejanj velike tatvine ter kaznivega dejanja ponarejanja listin priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki mu je po zaslišanju odredil pripor. V  nadaljevanju postopka je bilo s forenzičnimi preiskavami zaseženih predmetov ugotovljeno, da obstaja utemeljen sum, da je tudi v letošnjem poletju na območju Policijske uprave Koper izvršil več vlomov v stanovanjske hiše. Vlome je izvršil skozi vrata ali okna z uporabo različnih orodij, pri vlomih pa je običajno kradel nakit, ročne ure in denar," so v svojem sporočilu za javnost zapisali pri Policijski upravi Koper.

37-letnik je doslej osumljen najmanj petih kaznivih dejanj vlomne velike tatvine. Dve od njih je storil januarja lani na območju Policijske postaje Koper, preostala tri pa v juliju in avgustu letos na območjih Policijske postaje Piran in Policijske postaje Koper.

Za kaznivo dejanje velike tatvine je zagrožena kazen do petih let zapora, za kaznivo dejanje ponarejanja listin pa do treh let zapora.

Lopov, tat, vlomilec, ropar, vlom, tatvina
Novice Predrzen Čeh, ki je kradel na Jezerskem, pristal v priporu
ukradeno kolo1
Novice Ukradel kolo, a ne za dolgo. Lastnik se je že javil.
Internet, prevara, goljufija
Novice Razkrinkal ga je anonimni klic: več kot 43 tisoč evrov ukradel v lastni službi
Vlomilec.
Novice Ukradel ''žabo'', a jo je med begom izgubil
Ne spreglejte