Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2017,
11.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

4

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Luka Koper Miro Cerar Koper Boris Popovič

Torek, 4. 7. 2017, 11.59

6 let, 6 mesecev

Na barki z Gašparjem Gašparjem Mišičem: Prvi cilj je Luka, a ne končni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

4

Gašpar Gašpar Mišič | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

"To je odvisno od novega nadzornega sveta Luke," nekdanji prvi mož Luke Gašpar Gašpar Mišič odgovarja na vprašanje, ali se bo po  odstavitvi prve nadzornice Alenke Žnidaršič Kranjc vrnil na čelo koprskega pristanišča.

Spomnimo, da je bil Gašpar Gašpar Mišič sredi leta 2013 - po dveh letih dela kot poslanec in nato sekretar v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek - imenovan za predsednika uprave Luke Koper. V začetku leta 2014 so ga nadzorniki pod vodstvom Alenke Žnidaršič Kranjc razrešili, Gašpar Mišič pa je zaradi razrešitve vložil odškodninsko tožbo zoper Luko Koper, češ da so ga odstavili brez razloga. 

Aprila lani je nato delovno sodišče v Kopru razsodilo, da je sklep nadzornega sveta iz leta 2014 ničen, čemur je jeseni pritrdilo še višje delovno sodišče v Kopru. Gašpar Mišič je proti Luki sprožil še delovni spor zaradi prenehanja pogodbe o zaposlitvi.

Slovo Žnidaršič Kranjčeve, Gašpar Mišič proslavlja

Na petkovi skupščini Luke je Slovenski državni holding odstavil nadzornico Alenko Žnidaršič Kranjc, ki je pred leti pokazala vrata Gašparju Mišiču. Bi se ta glede na sodbo delovnega sodišča vrnil na mesto, ki ga vse od njegove razrešitve zaseda Dragomir Matić?

"Imajo ponudbo - ali vrnitev na položaj predsednika uprave ali izplačilo plač do konca mandata," je za Planet TV dejal Gašpar Mišič. O denarju ne želi govoriti, nazaj pa želi priti, tako pravi, ker ga zavezuje pogodba in "da vidite, kako hitro se rešujejo nakopičene težave".

Korupcija in politične ambicije

Novinar Jaka Elikan se je z Gašparjem Mišičem, ki ga je njegov tesen zaveznik župan Boris Popovič postavil za prvega komunalca, pogovarjal z njegovimi aferami, od nepremičninskih poslov do priveza za njegovo plovilo. Pa tudi o krivdi za razmah korupcije v Sloveniji, o napovedih za parlamentarne volitve prihodnje leto, o svojem spogledovanju s politiko.

Bo Cerar ostal premier? "Če se bo potrudil, bi lahko, sicer bo odletel kot gumb od gat," pravi.

Ne spreglejte