Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2024,
15.34

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Bavarski dvor nož moški reševalec

Sreda, 13. 3. 2024, 15.34

1 mesec, 2 tedna

23-letnika po grožnjah odpeljali v bolnišnico #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Na Bavarskem dvoru v Ljubljani je z dvema nožema grozil mlajši moški. Policisti in specialna enota so se sprva z njim pogajali, mu noža skušali zbiti s pendreki, potem pa skočili nanj, ga onesposobili in naložili v reševalno vozilo. V času incidenta je bilo gibanje omejeno, obstal je tudi ljubljanski potniški promet. 

Na Bavarskem dvoru v Ljubljani so policisti zaznali osebo, ki je imela pri sebi dva noža, vendar v postopku ni sodelovala. Gibanje v okolici je bilo omejeno. 

"Danes okoli 15. ure so policisti na cesti pri Bavarskem dvoru opazili osebo, ki je imela dva noža. Pozivali so jo, da nož odloži, a oseba s policisti ni sodelovala. Policisti so nemudoma zavarovali kraj dogodka. Takoj, ko je bila oseba pod nadzorom, so poklicali specialno policijo. Noža je izpustil šele, ko je na kraj prispela oseba, ki je z njim v sorodu. Specialna policija je nato osebo obvladala. Pri posredovanju je bil poškodovan policist," je povedal inšpektor sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana Željko Car.

Gre za 23-letnika z območja Ljubljane. Policija ga je že obravnavala leta 2020. Tudi takrat naj bi šlo za podoben incident.

Presodili so tudi, da moški potrebuje zdravniško pomoč, zato so ga po končanem posredovanju odpeljali z reševalnim vozilom v nadaljnjo zdravniško oskrbo.

Moški je z nožema grozil na Bavarskem dvoru. Z njima je opletal proti policistom in nanje vpil.  | Foto: Bojan Puhek Moški je z nožema grozil na Bavarskem dvoru. Z njima je opletal proti policistom in nanje vpil. Foto: Bojan Puhek

Fotogalerija
1 / 19

Policisti so moškega poskušali onesposobiti z električnim paralizatorjem, a ni deloval

Kot so povedali očividci, je mlajši moški nekaj pred tretjo uro začel groziti mimoidočim z nožem. "Stoji pred lekarno, grozi z nožem, na sebi ima tudi nahrbtnik in vizir čez obraz," je povedal bralec za Siol.net.

Bralka je dodala, da so ga dvakrat poskušali onesposobiti z električnim paralizatorjem. "Moški se je po uporabi električnega paralizatorja rahlo zatresel. Izgledalo je, da električni paralizator ne deluje," je dodala bralka. 

Primer nedelovanja električnih paralizatorjev bo obravnavala posebej ustanovljena komisija, je po incidentu še povedal inšpektor. "V večini primerov pride do tega, da se krog ne sklene, zato uporaba ni učinkovita. Več pa bo lahko povedala komisija, ko bo ugotavljala napako," je napovedal.

Ugotavljanje posameznih okoliščin še poteka.

Fotogalerija
1 / 14

Sprva so se pogajali, potem so ga onesposobili 

Na kraj je prišel tudi urgentni zdravnik. Policisti so se sprva z moškim pogajali, mu noža skušali zbiti s pendreki, nato pa skočili nanj, ga onesposobili in naložili v reševalno vozilo. 

V času incidenta je obstal tudi ljubljanski potniški promet. 

"Vse naprošamo, da se kraju posredovanja ne približujejo in striktno upoštevajo navodila policistov na kraju," so v času incidenta opozarjali na PU Ljubljana. Kljub temu se je na Bavarskem dvoru zbrala možica ljudi, ki je opazovala dogajanje.

Indija
Novice Indijske oblasti po množičnem posilstvu blogerke: Dodelili smo jima visoko odškodnino #video
Hamas
Novice "Imamo prepričljive dokaze, da so Hamasovci množično posiljevali Izraelke"
Danka
Novice Odkritja znanstvenikov: strašna množična zločina v Skandinaviji?
Ne spreglejte