Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 8. 2021,
16.51

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

16

Natisni članek

Grčija COVID-19 okuženi maturanti Milan Krek

Ponedeljek, 23. 8. 2021, 16.51

2 leti, 8 mesecev

Med maturanti, ki so se vrnili iz Grčije, potrdili že 42 okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

16

Milan Krek | Foto STA

Foto: STA

Z boleznijo covid-19 je okuženih že 42 mladih, ki so se prejšnji teden vrnili z maturantskega izleta v Grčiji. Okužbe naj bi potrdili tudi med tistimi, s katerimi so bili maturanti v stiku. Direktor NIJZ Milan Krek okužene poziva, da ostanejo v izolaciji.

Med dijaki, ki so se 17. in 18. avgusta vrnili z maturantskega izleta iz Grčije, so potrdili že 42 okužb z novim koronavirusom, je v izjavi za medije povedal direktor NIJZ Milan Krek. "Prosim starše, pedagoge, svojce in njih same, da se držijo omejitve in ne hodijo okoli," je dejal Krek in mlade pozval, naj med desetdnevno izolacijo ne hodijo na zabave.

COVID 19
Novice V nedeljo potrdili več kot sto okužb

Skupaj se je maturantskega izleta udeležilo več kot 600 mladih. Vsi okuženi so že v izolaciji, vse preostale pa so na NIJZ opredelili kot tvegane stike, zato bodo danes z ministrstva za zdravje prejeli karantensko odločbo. Pred tem se je sicer 28 dijakov že samoprijavilo.

Neuradno že potrdili okužbe med sekundarnimi stiki

Epidemiologi zdaj iščejo sekundarne stike. Vsi svojci, prijatelji in drugi, ki so bili v stiku s pozitivnimi maturanti, bodo prejeli karantensko odločbo. Neuradno so okužbe med sekundarnimi stiki že potrdili, na vprašanje, koliko jih je, pa Krek ni odgovoril.

Simona Kustec
Novice Ministrica Simona Kustec ima zahteven potek bolezni covid-19

"Od vseh organizatorjev tovrstnih izletov pa pričakujemo, da se končno streznijo in razumejo, da je država, če je na rdečem seznamu, nevarna. Da končno razumejo, da je, če bodo v rdeče države vozili naše ljudi, skoraj neizogibno, da se bodo okužili in da bodo tudi nazaj prišli okuženi," je navedel Krek. Od turističnih agencij zato pričakuje odgovornost in razumevanje trenutnih razmer v Sloveniji, ki naj jih ne poslabšujejo.

Šola šolarji učenci
Novice Starši brez PCT bodo ostali pred vrati vrtcev in šol. Skupnost vrtcev: To je nemogoče!

Krek je sicer prejel tudi nekaj klicev jeznih staršev, ki so prejšnji teden precej časa čakali na svoje otroke na Letališču Jožeta Pučnika, saj so pristojni pri njih po vrnitvi v Slovenijo preverjali dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT oziroma morebitne okužbe z novim koronavirusom. Kot je dejal Krek, je postopek potekal v skladu z zakonodajo.

Polno cepljenih že več kot 50 odstotkov odrasle populacije 

Popoldne so z vlade sporočili, da je število polno cepljenih proti bolezni covid-19 med odraslimi v Sloveniji preseglo 50 odstotkov. Obenem so prebivalce pozvali, naj sebe in druge zaščitijo pred težjim potekom bolezni. "Preprečimo hospitalizacije, dolgoročne posledice bolezni in smrti. Poskrbimo za varno jesen. Bodimo odgovorni," so zapisali na Twitterju.

otroci
Novice Tudi otroci tarča različice delta, okužb kar petkrat več kot pred tednom dni #video
Testiranje koronavirus
Novice Hitro testiranje od danes plačljivo
Ne spreglejte