Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 5. 2014,
12.11

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maša Kociper Jani Möderndorfer Peter Vilfan Pozitivna Slovenija volitve predčasne volitve

Ponedeljek, 5. 5. 2014, 12.11

5 let, 9 mesecev

Jani Möderndorfer: Na volitvah lahko dobimo več glasov kot PS (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji člani Pozitivne Slovenije (PS) ustanavljajo poslansko skupino nepovezanih poslancev. Trenutno je v tej skupini 13 nekdanjih članov PS.

Danes so namreč odstopno izjavo podali še poslanka ter (zdaj nekdanja) podpredsednica PS Maša Kociper in Zoran Bosančić kot predsednik podmladka stranke PS, medtem ko sta Robert Golob ter podžupan Mestne občine Ljubljana Aleš Čerin odstopila z vseh fukcij v PS, ne pa tudi iz stranke. Kot je pojasnila Kociprova, je danes odstopila tudi Alenka Bratušek, ki je odločitev sprejela v soglasju s predsedniki koalicijskih strank.

"Okoliščine nastanka vlade Alenke Bratušek se niso v ničemer spremenile" "Okoliščine nastanka vlade Alenke Bratušek se niso v ničemer spremenile. Če bi lahko Bratuškova vodila vlado, Zoran Janković pa stranko, bi to storili že takrat," je povedala Kociprova in dodala, da so se na kongresu zavedali tveganja, a dejstvo je, da je stranka nastala zaradi Jankovića. Pojasnila je, da je spor v stranki nastal že ob začetku vlade Bratuškove, kongres pa je stranko razdelil na dva dela.

Člani, ki so izstopili iz stranke, pravijo, da ne gre za nesoglašanje s programom, ampak z načinom vodenja. "Spoštujem Zorana Jankovića, prav tako nič slabega ne želim PS, zato je bila odločitev o izstopu zame težka in boleča, a druge odločitve nisem mogla sprejeti," je povedala Kociprova.

Vilfan: Prva prelomnica se je zgodila, ko Jankoviću ni uspelo sestaviti vlade Peter Vilfan je povedal, da se je prva prelomnica v PS zgodila že takrat, ko Jankoviću ni uspelo sestaviti vlade. "Potem smo dobili Bratuškovo, ki je bila takrat edina dovolj pogumna, da prevzame to delo. Potem pa po letu dni, ko je imela vse niti v rokah, zrušimo lastno vlado, lastno predsednico, kar se verjetno še ni zgodilo in je popolnoma nelogično dejanje in celo več – to je butasto," je svojo odločitev o izstopu pokomentiral Vilfan.

Z dogajanjem po kongresu ni bil zadovoljen niti Zoran Bosančić, ki je poudaril, da ne želi biti del teh odločitev, ki destabilizirajo državo, zato je napovedal odstop ne le kot predsednik podmladka, temveč tudi kot član PS. "Želim graditi prihodnost, ne pa je rušiti," je dodal.

Poslanec Jani Möderndorfer je pojasnil, da pravkar ustanavljajo skupino nepovezanih poslancev. Dodal je, da razmišljajo o pripravah na volitve skupaj z Alenko Bratušek. "Ustanovitev stranke je odvisna od časa volitev, v vsakem primeru pa smo nanje pripravljeni." Na vprašanje, ali se bodo povezali z denimo morebitno stranko Mira Cerarja ali stranko Verjamem Igorja Šoltesa, je odgovoril, da je njihov cilj širiti in najti somišljenike.

Ne spreglejte