Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2023,
8.43

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

semena semenska banka Mercator Argeta Atlantic Droga Kolinska PR članek

Sreda, 11. 10. 2023, 8.43

6 mesecev, 2 tedna

Iz slovenske zemlje v norveški led za prihodnje generacije

Oglasno sporočilo

Argeta je že krepkih 20 let poznana kot dobra stran kruha in prav kruh je tisti, ki ji je omogočil, da je postala mesna in ribja pašteta številka 1 v Evropi*. Zato se je Argeta lani zahvalila vsem, ki pečejo kruh, letos pa je prav zaradi te pekovske mojstrovine še več pozornosti posvetila ohranjanju in zaščiti lokalnih semen.

ARGETA_MERCATOR-PR fotke-1600x12005 (1)_1200 | Foto: ATLANTIC DROGA KOLINSKA D.O.O. Foto: ATLANTIC DROGA KOLINSKA D.O.O.

Naša kulturna dediščina je most, ki povezuje preteklost s sedanjostjo. Dragocena znanja in vrednote iz preteklosti nas še danes učijo, kako pomembna je skrb za ohranjanje naših lokalnih virov.

Dobra stran kruha znova združila moči z najboljšim sosedom

S pomočjo priznanega etnologa Janeza Bogataja in poglobljenim raziskovanjem bogate domače krušne dediščine je Argeta ponovno spletla niti z najboljšim sosedom Mercatorjem in jih povezala v skupno zgodbo, ki je večja od obeh blagovnih znamk. Argeta in Mercator sta iz pšenične, koruzne, ržene ter lokalne prosene moke v pečeh Pekarne Grosuplje spekla Slovenski kruh.

Za kratek čas in za vedno

Slovenski kruh je skupna obljuba Argete in Mercatorja, da bosta podprla Slovensko rastlinsko gensko banko, ki ščiti in ohranja naša lokalna semena. Tista najdragocenejša bodo shranjena v Svetovni semenski banki, globoko v arktičnem krogu.

Ta hrani že več kot milijon kopij najdragocenejših rastlinskih semen z vsega sveta. Tu so semena varna pred vsemi zunanjimi vplivi in katastrofami. Svetovno semensko banko, ki je vkopana več kot sto metrov globoko v vznožje gore, varuje trajno zamrznjena okolica, poznana kot permafrost.

Postanite del zgodbe tudi vi

Privoščite si Slovenski kruh s svojo najljubšo Argeto. Poiščite ga ekskluzivno v Mercatorjevih prodajalnah in spoznajte njegovo zgodbo na slovenskikruh.argeta.com.

*več na argeta.com

Naročnik oglasnega sporočila je Atlantic Droga Kolinska, d. o. o.

Ne spreglejte