Ponedeljek,
1. 5. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

EU projekt, moj projekt 2017 SVRK Evropska unija kohezijska sredstva

Ponedeljek, 1. 5. 2017, 7.00

6 let, 7 mesecev

EU projekt, moj projekt 2017

Oglasno sporočilo

Slovenija končuje programsko obdobje 2007–2013 kot ena najuspešnejših držav članic EU na področju izvajanja evropske kohezijske politike. Skupaj smo uresničili več kot 5.700 projektov, za katerimi stojijo odlični posamezniki, organizacije in podjetja, ki so z uresničevanjem svojih idej in vizij vsem nam prinesli lepšo prihodnost.

 | Foto:

Nekaj teh zgodb želi Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK), organ upravljanja za izvajanje evropske kohezijske politike, predstaviti tudi na dnevih odprtih vrat EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2017, ki bodo potekali 9. in 10. junija 2017. Takrat bodo dobili možnost predstavitve projekti, ki bodo v okviru glasovanja na spletni strani prejeli največ glasov. Glasove zbirajo do 8. maja, na dan Evrope 9. maja pa bodo razglasili regijske zmagovalce z največ prejetimi glasovi. Za projekte lahko glasuješ tudi ti in morda dobiš navdih za svojo podjetniško idejo, novo znanje ali kakšno drugo koristno informacijo. Poleg tega pa si lahko izžreban za super nagrade v Nordijskem centru Planica (zip-line, vetrovnik in tek na smučeh), ki je bil sofinanciran tudi s pomočjo evropskih sredstev.

Uspešni projekti, ki bodo Sloveniji prinašali dodano vrednost, državljanom pa zaupanje v njihovo upravljanje, ostajajo naš skupni ključni cilj na področju porabe evropskih sredstev. Z njimi lahko ljudje udejanjijo svoje poslovne ideje, vlagajo v znanje in razvoj, lažje pridejo do zaposlitve, pa tudi do boljše infrastrukture in okolja. Tu so številne priložnosti tako za mlade, ki prvič iščejo zaposlitev, kot za generacijo starejših, ki morajo svoje delovne veščine in znanje prilagoditi novim delovnim potrebam in razvoju tehnologij.

Nove priložnosti se nenehno odpirajo prek novih razpisov, saj ima Slovenija do leta 2023 na voljo dobre tri milijarde evrov razpoložljivih evropskih sredstev. Trenutno je na spletni strani http://www.eu-skladi.si/sl/razpisi objavljenih več kot 20 razpisov* za podjetja, iskalce zaposlitve, javne zavode, društva, različne organizacije in institucije, šole, raziskovalne in visokošolske institucije, občine, nosilce gospodarske dejavnosti in druge.

Za pomoč in podporo pri iskanju informacij o mogočih virih financiranja iz EU-sredstev in mednarodnih finančnih mehanizmov, sistemu in pravilih za porabo teh sredstev tako potencialnim prijaviteljem kot samim izvajalcem projektov deluje tudi Fina EU točka.

Ta deluje na:

  • spletni strani eu-skladi.si,
  • elektronskem naslovu eutocka.svrk@gov.si in
  • brezplačni telefonski številki 080 20 23, kjer vam je od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro, za vsa vprašanja na voljo sodelavec SVRK.