Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 1. 2020,
11.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

6

Natisni članek

kongres DeSUS Aleksandra Pivec Karl Erjavec

Sobota, 18. 1. 2020, 11.00

4 leta, 3 mesece

Erjavec prepričan o zmagi. Pivčeva: Lahko bi se izšlo meni v prid.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

6

kongres stranke DESUS Karel Erjavec | Karl Erjavec, ki DeSUS vodi od leta 2005, je prepričan, da bo stranko upokojencev vodil tudi po današnjem volilnem kongresu. | Foto Bojan Puhek

Karl Erjavec, ki DeSUS vodi od leta 2005, je prepričan, da bo stranko upokojencev vodil tudi po današnjem volilnem kongresu.

Foto: Bojan Puhek

Dozdajšnji predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec, ki se bo na današnjem kongresu potegoval že za peti zaporedni mandat, ob prihodu na kongres ni dajal daljših izjav, je pa poudaril, da je prepričan o svoji zmagi. Njegova glavna protikandidatka Aleksandra Pivec je prav tako prepričana o zmagi, pričakuje pa, da bo izid glasovanja tesen.

"V bistvu sem pripravljena na vse. Pričakujem tudi presenečenja, ampak sem toliko krepka, da me nič ne bo zmedlo," je ob prihodu na kongres DeSUS povedala kandidatka za predsednico stranke Aleksandra Pivec. Kot je povedala, je šla v bitko za vodjo stranke z namenom, da zmaga.

Novice Izjemen dogodek v slovenski politični zgodovini: Karl Erjavec odhaja #video #foto

Pivčeva: Odločitev o kandidaturi je bila prava

"Mislim, da smo naredili vse, kar je v naši moči, seveda v pozitivnem duhu. Prepričana sem, da sem se pravilno odločila in da sem v vsakem primeru že zmagala. To je na nek način moja osebna zmaga. Šla sem skozi ves postopek predkandidaturnega boja in mislim, da je bila odločitev ne glede na končni rezultat prava," je poudarila aktualna kmetijska ministrica.

"Prepričana sem, da sem se pravilno odločila in da sem v vsakem primeru že zmagala," je ob prihodu na kongres poudarila Aleksandra Pivec. | Foto: Bojan Puhek "Prepričana sem, da sem se pravilno odločila in da sem v vsakem primeru že zmagala," je ob prihodu na kongres poudarila Aleksandra Pivec. Foto: Bojan Puhek

Na vprašanje, kakšen izid napoveduje, je Pivčeva odgovorila, da ne želi napovedovati konkretnega števila glasov, pričakuje pa, da bo izid tesen. "Moje osebne kalkulacije kažejo, da bi se lahko izšlo meni v prid," je še dejala Pivčeva.

Porsche. Tablica blur.
Novice Potrjeno: Karl Erjavec ima novega porscheja #video

Glavna favorita sta se pred začetkom kongresa rokovala

Čeprav so se v medijih pojavljale navedbe, da z Erjavcem, aktualnim obrambnim ministrom, zadnji mesec ne govorita, sta se glavna kandidata za vodenje stranke upokojencev pred začetkom kongresa rokovala.

Karl Erjavec in Aleksandra Pivec sta se pred začetkom kongresa rokovala. | Foto: Bojan Puhek Karl Erjavec in Aleksandra Pivec sta se pred začetkom kongresa rokovala. Foto: Bojan Puhek

Ali si bosta v roke segla tudi po končnem glasovanju, bo znano predvidoma okoli 22. ure, ko bodo prešteti glasovi vseh prisotnih 231 delegatov. Za predsednika DeSUS sicer kandidira tudi pravnik Borut Stražišar.

Fotogalerija
1 / 34
Ne spreglejte