Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
15. 3. 2016,
13.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

avtocesta avtocesta

Torek, 15. 3. 2016, 13.55

8 let, 1 mesec

Darsove novozgrajene protihrupne ograje ne delujejo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dars je odstopil od pogodbe za gradnjo protihrupnih ograj na avtocesti pri Celju, ker izvajalec ni odpravil pomanjkljivosti glede zvočne izoliranosti. Za sanacijo bodo iskali novega izvajalca.

V okviru izvajanja terenskih meritev protihrupnih ograj na avtocestnih odsekih med Dramljami in Celjem ter Celjem in Arjo vasjo je Dars ugotovil, da so vgrajeni določeni tipi protihrupnih panelov, ki dosegajo zahtevano raven absorpcije, odstopajo pa izmerjene vrednosti izolativnosti, ki so zahtevane v pogodbi.

Dars je pogodbo sklenil s konzorcijem podjetij Werkos iz Osijeka, Fracasso R1 z Reke in Godina iz Kozine februarja 2014.

Dars je od izvajalca protihrupne ograje v začetku lanskega novembra zahteval odpravo pomanjkljivosti, a predlagane rešitve izvajalca za Dars niso bile sprejemljive. Ker izvajalec ni sledil ponovnemu pozivu k odpravi pomanjkljivosti, je Dars skladno s pogodbenimi določili 9. marca odstopil od pogodbe.

Dars bo unovčil finančna zavarovanja Dars razpolaga z ustreznimi finančnimi zavarovanji za dobro izvedbo pogodbenih del, ki jih bo uporabil v nadaljnjih postopkih sanacije protihrupne ograje.

Najprej bo pridobljena potrebna tehnična dokumentacija, na osnovi katere bo Dars za pridobitev izvajalca sanacije ograje izpeljal nove postopke javnega naročanja. Ustrezna sanacija protihrupne ograje, ki se nanaša predvsem na protihrupne panele enega proizvajalca, bo zagotavljala izpolnitev zahtev prvotne tehnične dokumentacije po zadostni izoliranosti, še navajajo v Darsu.

Veliko večino zneska že plačali V družbi so za STA pojasnili, da so izvajalcu protihrupnih ograj na avtocesti pri Celju za dela že plačali 87,1 odstotka vrednosti celotne pogodbe oziroma 15,7 milijona evrov. Končna vrednost projekta pa bo znana šele po izvedbi pogodbe z novim izvajalcem za odpravo pomanjkljivosti, ki bo izbran po novem postopku javnega naročila.

Ne spreglejte