Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 1. 2014,
18.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 18. 1. 2014, 18.31

8 let

Danes v Danes: "Kdaj bo pod streli lovcev ugasnilo človeško življenje?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes v Danes med drugim o zgrešenih lovskih strelih, o doktorici lesarstva, ki s svojim delom povezuje znanost in stroko, in o bioenergetikih in zdravilcih, ki številnim pomagajo pri zdravljenju.

Slovenijo iz dneva v dan pretresajo lovski streli in mnogi pravijo: samo še vprašanje časa je, kdaj bo pod njimi končalo človeško življenje. V zadnjih dneh je tako lovec po pomoti ustrelil zaščitenega sokola, lovska družina z Otočca je namesto na race streljala na bližnjo hišo, pri Zavrču ob slovensko-hrvaški meji jo je namesto divjadi skupil nič hudega sluteči pes. Zadnji dogodek preiskuje tudi policija. Andreja Kutnar, 33-letna doktorica lesarstva, s svojim delom povezuje znanost in stroko. Je namreč profesorica na univerzi in mizarka, ki trdno verjame, da slovenski gozdovi v sebi skrivajo pravo bogastvo, le izkoristiti ga moramo. Prav to Andreja tudi poskuša.

Slovenski gozdovi nam ne ponujajo samo lesa, pač pa tudi zdravilne rastline. To je vedela že znamenita Pehta iz Kekčevih prigod. Vendar tudi teh ne znamo najbolje izkoristiti. V lubju kočevske bele jelke so nedavno odkrili zdravilne sestavine, ki zavirajo nastajanje krvnega sladkorja. To lahko pomembno vpliva na nadaljnje raziskave zdravljenja bolnikov s sladkorno boleznijo. A kaj ko tega drevesa pri nas skoraj ni več.

Vse manj Slovencev se zanaša na javno zdravstveno mrežo, vse manj si jih lahko privošči zdravljenje pri zasebnikih. Zato številni iščejo pomoč pri bioenergetikih in drugih zdravilcih. Ekipa Planet TV je obiskala Petra iz Murske Sobote, ki sebi in drugim pomaga z bioenergijo, kristali in azteškim koledarjem. Tako snemalec kot novinarka sta bila pretresena. Med njunim obiskom so se zgodile sila neobičajne stvari.

Ne spreglejte