Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
18.13

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Danes Danes oddaja

Sobota, 1. 6. 2013, 18.13

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Karner na Obamovem seznamu najbolj iskanih preprodajalcev drog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Danes med drugim o neplačevanju delavcev, o stanju v slovenskih zaporih ter o dopinškem kralju Mihaelu Karnerju, ki se je znašel na ameriškem seznamu najbolj iskanih preprodajalcev drog.

Neplačevanje delavcev je očitno postal slovenski nacionalni šport. Šefi podjetij se izgovarjajo na vse mogoče, da bi že tako slabo plačane delavce še bolj oželi. Kljub državni subvenciji, svoje aprilske plače čaka tisoč petsto delavcev nove Aha Mure. Podobno usodo delijo delavci Peka, ki jim preti izguba službe. Z akcijo "Pridite v Peko in kupite čevlje" so se na pomoč obrnili k sodržavljanom. Žrtev pogoltnih posameznikov so vse pogosteje tudi študentje, ki preko napotnic opravljajo različna dela.

Nekaterim pripornikom in zapornikom, potem ko so se znašli za zapahi, pripadajo še odškodnine. Še posebej v ljubljanskem zaporu na Povšetovi, kjer se že desetletje soočajo s hudo prostorsko stisko, zaradi česar je šest zapornikov že izbojevalo odškodnino od države. 43 jih na odločitev Evropskega sodišča še čaka. Za to pa so odgovorni kar vsi pravosodni ministri, ki se niso odzvali na pozive Računskega sodišča, naj zgradijo nov zapor.

Na ameriškem seznamu najbolj iskanih preprodajalcev drog, ki ga je spisal sam predsednik ZDA Barack Obama, se je znašel tudi dopinški kralj Mihael Karner. Iščejo ga tudi pod imenom Jožef Topolovec. Živel naj bi namreč na več naslovih in uporabljal več dokumentov, njegove zaslužke s prodajo športnih poživil pa Američani ocenjujejo na skoraj 38 milijonov evrov.

V ameriškem mestu Houston je v hotelu izbruhnil hup požar. Ognjeni zublji so se razplamteli tako v restavraciji kot tudi hotelskih sobah. Ko so gasilci, ki so takoj prihiteli na kraj dogodka, iskali ujete ljudi v goreči stavbi se je nanje porušila streha. Umrli so štirje gasilci med katerimi je bila tudi ženska.

Ne spreglejte