Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2020,
8.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

70

Natisni članek

Madžarska KNOVS SDS Janez Janša Janez Janša Marjan Šarec Damir Črnčec

Sreda, 19. 2. 2020, 8.05

4 leta, 2 meseca

Damir Črnčec: SDS deluje po načelih mafijskega poslovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

70

Damir Črnčec, državni sekretar | "Spomnimo se vsi skupaj zgodovine, avtoritarizmi ali totalitarizmi so pohod začenjali prav skozi demokracijo in demontažo njenih institucij," je v objavi na Facebooku zapisal državni sekretar Damir Črnčec. | Foto Ana Kovač

"Spomnimo se vsi skupaj zgodovine, avtoritarizmi ali totalitarizmi so pohod začenjali prav skozi demokracijo in demontažo njenih institucij," je v objavi na Facebooku zapisal državni sekretar Damir Črnčec.

Foto: Ana Kovač

Državni sekretar Damir Črnčec je v objavi na Facebooku zapisal, da je način delovanja Janeza Janše škodljiv za demokracijo in desnosredinsko politično opcijo, ki naj bi bila ujetnik nekdanjega komunističnega totalitarca. "Ne dovolimo, da Slovenija v letu 2020 stopi na to zgodovinsko preizkušeno napačno pot," pravi.

Trije člani parlamentarne Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) so včeraj na NPU opravili nenapovedan nadzor. Po koncu nadzora je poslanec SDS in podpredsednik komisije Žan Mahnič za STA pojasnil, da so opravili nadzor zaradi suma, da sta predsednik vlade Šarec in njegov državni sekretar Črnčec zlorabila obveščevalne in varnostne službe "z namenom vplivanja, groženj in tudi izsiljevanja poslancev in vodstev strank bodoče potencialne koalicije". Več v članku Pooblaščena skupina Knovsa na NPU opravila nenapovedan nadzor.

"Zdrs v janševistični avtoritarizem je blizu"

Na dogajanje se je danes odzval tudi Črnčec. "Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Knovs s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kaže, kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine," je zapisal.

Marjan Šarec
Novice Šarec: Treba je bilo preusmeriti pozornost

Kot je še zapisal Črnčec, nekdanji politični sopotnik prvaka SDS Janeza Janše, mu je ta iz prepričanja pomagal iz zapora. "Kmalu po začetku prestajanja zaporne kazni so se najine poti začele razhajati. Spoznanje delovanja aparata SDS, ki deluje po načelih mafijskega poslovanja, kjer vse poti vodijo do vodje in njegovega najožjega kroga, mi je bilo popolnoma tuje," je zapisal.

Janez Janša | Foto: STA , Foto: STA ,

Kot je še zapisal Črnčec, je bil razhod z nekom, "ki je kariero začel kot mladi komsomolec in je pred cerkvijo popisoval vernike, danes pa je goreč vernik, naravna posledica".

"Način delovanja Janše je škodljiv za demokracijo"

"Način njegovega delovanja je škodljiv za demokracijo in za desnosredinsko politično opcijo, ki je ujetnik ex komunističnega totalitarca. Človeka, katerega edini motiv za delovanje v politiki sta slast po oblasti in neizmerna želja po maščevanju do vseh, ki so mu storili 'krivico'. Knjiga spoznanj v zvezi s tem bi bila zelo debela," je še zapisal.

V sedanji vlogi svetovalca za nacionalno varnost sta me v zvezi z Janezom Janšo neprijetno presenetili in razočarali še dve stvari, nadaljuje Črnčec. "Prvič, zakaj je tako uslužen in pokoren do hrvaških nacionalnih interesov, odkrito je sredi Zagreba javno zagovarjal takšna, Sloveniji škodljiva stališča. In, drugič, zakaj in za koliko judeževih srebrnikov, milijonov je prodal slovenske nacionalne interese vzhodni sosedi."

Kot nadaljuje, se ob "medijskih razkritjih, da posredno ali neposredno k stranki SDS in njenemu fakenews imperiju redno pritekajo milijoni, logično zastavljajo vprašanja. Zakaj ti nekdo daje milijone, kakšno izdajo slovenskih nacionalnih interesov pričakuje in seveda nas kot državljane upravičeno zanima tudi izvor tega denarja? Slovenci in Slovenija moramo in bomo dobili odgovore na ta vprašanja."

Potreboval je čas, da je spoznal Janšo

"Potreboval sem čas, da sem spoznal vse razsežnosti takšnega, Sloveniji škodljivega modusa operandi Janeza Janše, ki ob njegovem klečanju na koruzi pri tujcih doma sistematično napada temeljne družbene podsisteme, svobodo govora, javne besede ter druge ustavne vrednote," je še zapisal.

Ne spreglejte