Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

France Cukjati KPK Ivan Štuhec

Petek, 1. 2. 2013, 13.26

8 let

Cukjati: KPK je komisija za diskreditacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Komisija za preprečevanje korupcije je komisija za diskreditacijo. Gre za perfidni sistem lansiranja laži. To je na javni tribuni Zbora za republiko (ZZR) dejal France Cukjati.

Na javni tribuni ZZR-ja, ki je bila tokrat v Lenartu, so sodelovali Andreja Valič Zver, Ivan Štuhec, France Cukjati, Milan Zver, Patricija Šulin in Franc Breznik. Pri obsodbi Janše je bila potrebna hitrost Nekdanji predsednik državnega zbora France Cukjati je dejal, da so vlado najbolj začeli napadati v drugi polovici lanskega leta, ko je bila v NLB-ju odkrita velika finančna luknja. "Vlada je ugriznila v to črvivo jabolko. Šla je v smeri oblikovanja slabe banke in Slovenskega državnega holdinga," je povedal Cukjati in opozoril, da so se takrat zadeve za Slovenijo začele obračati na boljše, toda to nekomu ni bilo všeč in zgodile so se ulične demonstracije, o tribuni poroča portal SDS. "Takrat se je sesulo. Komu se je sesulo? Komu se je to zgodilo, da ni videl drugega kot demonstracije in ulični linč?" se je vprašal in nadaljeval: "Potem ko se je ustvarilo okolje uličnega linča, je prišlo poročilo protikorupcijske komisije." Zavrnil je očitke, da naj bi Janez Janša pridobil 100 tisoč evrov koristi ob prodaji svojega zemljišča v Trenti. "Iz dneva v dan ljudje vse manj verjamejo temu," je dejal, zato je bila po njegovem mnenju potrebna hitrost pri obsodbi Janeza Janše. "Naprošen je bil Virant, ki je eno uro po objavi poročila protikorupcijske komisije zahteval odstop vlade. Ni vprašal, kaj predsednik meni o tem. Tudi drugi so podlegli tej histeriji, samo Nova Slovenija stoji ob strani," je povedal in opozoril, da bi dal Janša legitimnost takim postopkom, če bi odstopil. Po njegovem prepričanju vsi predsedniki strank, ki zahtevajo Janšev odstop, utrjujejo sistem laži, ki požira vse. Vprašal se je, "kdo bo odgovarjal za zastrupitev naroda z lažjo". "A bomo to trpeli? Upam, da bo resnica zmagala. Da bo vse več ljudi, ki bodo čutili, da ne smejo molče prenašati laži in diskreditacij," je še dejal France Cukjati in dodal, da je KPK komisija za diskreditacijo in da gre za perfidni sistem lansiranja laži.

Štuhec: Državo so ugrabili odvetniki in mediji Ivan Štuhec je menil, da se na primeru KPK-ja kaže, da so državo ugrabili sistem pravnikov iz prejšnjega sistema, ki so z isto miselnostjo ustvarjali pravni red, v katerem živimo, in mediji. "Ti dvoji bi nam radi uničili državo," je dejal.

"Ko je država v stiski, ko je vladi uspelo sprejeti poteze, da nas potegne iz krize, so se t. i. pravniki in mediji združili in odločili, da je treba zrušiti vlado in državo. Poleg njih pa so še strici in tete, ki vlečejo niti iz ozadja," je še menil Štuhec in dodal, da je problem komisije tudi v tem, da v njej deluje eden od članov, ki je bil kot novinar glavni poročevalec, pisec in pisun zgodb o Janezu Janši. "Moralna higiena bi zahtevala, da se izloči iz postopka," je opozoril.

O odstopu mariborskega župana Kanglerja je povedal, da ne gre za vprašanje Kangler. "Gre za vprašanje demokratičnih in legitimnih poti, s katerimi si postavljamo voditelje. Ta precedens, ki se je zgodil v primeru Kanglerja, lahko celo družbo popelje v popolno anarhijo," je opozoril.

Ne spreglejte