Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2016,
12.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

19

Natisni članek

SMC Miro Cerar programska konferenca

Nedelja, 10. 7. 2016, 12.45

6 let, 6 mesecev

Cerar: Morda smo naivni, a nismo pokvarjeni in ne krademo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

19

SMC, Miro Cerar, programska konferenca | Foto STA

Foto: STA

Premier in predsednik SMC Miro Cerar je na programski konferenci poudaril, da SMC dela prave stvari, zato se ne bo umikala in pristajala na ultimate.

Po njegovih ocenah so namreč padle maske in je vidno, kako Slovenijo obvladujejo močni interesni lobiji, zato napoveduje, da se bo preprečevanju njihovega vpliva zdaj posebej posvetil.

"Zavračamo lumparijo"

Največja vladna stranka na programski konferenci v Ljubljani razpravlja o prioritetah stranke do konca leta. Cerar je v nagovoru več kot 200 članom poudaril, da je SMC moderna stranka, stranka povezovanja, ki zavrača ultimate in lumparijo. Ne bodo se umikali, ampak gredo naprej in gledajo v prihodnost, od svojih usmeritev ne bodo odstopali, saj so prave, je napovedal. Morda so po njegovih besedah še vedno nekoliko naivni in se jim zgodi kakšen zdrs, a niso pokvarjeni, ne kradejo državljanom.

"Zakaj mediji ne poročajo, da smo izšli iz krize?"

Prepričan je, da o njihovih dosežkih pričajo podatki. Slovenija je uredila javne finance in zaustavila trend naraščanja javnega dolga, nezaposlenost se je zmanjšala, več denarja je za znanost, turizem, poteka racionalizacija v javni upravi, je v odgovor tistim, ki pravijo, da niso nič naredili, med drugim nanizal Cerar in se vprašal, zakaj mediji o tem, da smo izšli iz krize, ne poročajo.

SMC, Miro Cerar, programska konferenca | Foto: STA , Foto: STA ,

"Ne bomo dovolili, da bo Slovenija mafijska država"

Prav zaradi rezultatov po njegovem prepričanju nekateri vlado rušijo, pri čemer opozarja na lobije in interesne skupine. Po njegovih besedah je pred njimi dilema, ali bodo dovolili, da bo Slovenija ostala ali pa postala mafijska država z interesnimi skupinami, ki jo obvladujejo, ali pa moderna država. Za to si vlada po njegovih trditvah močno prizadeva, a priznava, da je težko.

Med drugim je omenil tudi vpliv na medije in dejal, da se ve, kdo je nosilec kapitalskih in drugih interesov. Po njegovem prepričanju je edina alternativa moderna, demokratična, pravna in socialna država.

 

Fotogalerija
1 / 7

Poudaril je tudi, da se SMC bori proti korupciji. Ob tem je izrazil prepričanje, da je naša edina alternativa moderna, demokratična, pravna in socialna država.

Cerar: SD se obnaša neodgovorno do vlade in do državljanov

Cerar je bil tudi na programski konferenci SMC oster do koalicijske SD. Konec mora biti sprenevedanja, je dejal v luči dogodkov v Luki Koper in ocenil, da se SD s spodbujanjem shodov proti vladi, v kateri sedi, obnaša neodgovorno tudi do državljanov. A po njegovih besedah to ne more biti razlog za prekinitev koalicijskega sodelovanja. O koaliciji brez SD po Cerarjevih besedah zdaj ne razmišljajo. Opozorila, naj se stranka konsolidira in razmisli, kako naprej, so razlog, da se SD zresni in začne odgovorno delovati do države, je v izjavi novinarjem ob robu programske konference SMC poudaril Cerar.

Kešeljević: SMC ni brez barve, vonja in okusa

Predsednik programske konference Aleksandar Kešeljević pa je v uvodnem nagovoru dejal, da je SMC stranka dobrih idej in dobrih ljudi. "SMC ni brez barve, vonja in okusa," je zavrnil nekatere kritike. Po njegovih beseda SMC "ne izključuje, ne histerizira, ne igra pod pasom". Čeprav jim ankete kažejo nekoliko slabše, je pomirjen, ker so taki. Kot politični samorastniki pa delajo tudi napake, je priznal.

SMC, Miro Cerar, programska konferenca | Foto: STA , Foto: STA ,

V stranki morajo po njegovih besedah ostati enotni, odločni in močni. "Ni čas za delitve, ni čas za zamrzovanja ali kakšna druga agregatna stanja," je dregnil nekatere v SMC, saj sta dva poslanca zamrznila članstvo v stranki zaradi dogodkov v Luki Koper.

Drugi del konference so namenili razpravam o petih prednostnih področjih s konkretnimi ukrepi:

- skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu,

- davčne spremembe za večjo konkurenčnost gospodarstva,

- odprava birokratskih ovir za ljudi in gospodarstvo,

- hiter in učinkovit boj proti korupciji in kriminalu,

- zapis pravice do varne pitne vode v ustavo.

SMC, Miro Cerar, programska konferenca | Foto: STA , Foto: STA ,

Ob vodstvu – predsedniku Cerarju, podpredsednikoma Simoni Kustec Lipicer in Milanu Brglezu ter generalnem sekretarju Eriku Kopaču – se konference udeležujejo številni strankini poslanci ter ministri Boris Koprivnikar, Alenka Smerkolj, Goran Klemenčič, Vesna Györkös Žnidar, Milojka Kolar Celarc, Maja Makovec Brenčič in Zdravko Počivalšek.

Ne spreglejte