Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2023,
22.24

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

Natisni članek

luksuzne nepremičnine luksuz stanovanje nepremičnine

Nedelja, 2. 7. 2023, 22.24

10 mesecev

Cene, da te kap. To so najdražja stanovanja v Ljubljani. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51
stanovanja dalmatinka | Takšen je razgled s terase enega od dupleksov v Dalmatinki. | Foto Nepremicnine.net

Takšen je razgled s terase enega od dupleksov v Dalmatinki.

Foto: Nepremicnine.net

Za kvadratni meter stanovanja v novozgrajeni večstanovanjski stavbi na Dalmatinovi ulici v Ljubljani pričakujejo več kot deset tisoč evrov. Najdražje stanovanje ima poleg bivalnega dela s kuhinjo še tri spalnice, dve kopalnici, utiliti in shrambo. A to še ni vse: v vrhnji od dveh etaž je še ena dnevna soba s kuhinjo in sanjsko teraso s pogledom na grad. Vse to ima tudi ceno.

Za dvoetažno stanovanje na vrhu Dalmatinke, večstanovanjske stavbe na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, investitor pričakuje več kot 4,6 milijona evrov. Investitor je po podatkih zemljiške knjige družba Slon Capital, hčerinsko podjetje Hotela Slon, ki je v lasti avstrijskega podjetja WHS Intertrading. Kot je znano, je bila pred tem lastnica stavbe družba Domus Aurea – Zlata hiša, njen lastnik pa je bil poslovnež Milan Mandarić.

V Dalmatinki je na voljo tudi več drugih stanovanj, v nadaljevanju objavljamo slike drugega najdražjega stanovanja v stavbi, prav tako dupleksa, za katerega pričakujejo nekaj manj kot štiri milijone evrov.

Stanovanje ima dve etaži: v višji se nahajata še ena dnevna soba in velika terasa. | Foto: Nepremicnine.net Stanovanje ima dve etaži: v višji se nahajata še ena dnevna soba in velika terasa. Foto: Nepremicnine.net

Ker je bivalne površine pri stanovanju za slabe štiri milijone evrov nekaj več kot 223 kvadratnih metrov, preostalih 170 kvadratnih metrov pa predstavljajo terase, shrambe in parkirna mesta, to pomeni, da cena kvadratnega metra tega stanovanja krepko presega deset tisoč evrov. To velja tudi za dražji dupleks in manjša trisobna stanovanja.

Če bodo ta stanovanja prodana po oglaševani ceni, bo to zelo verjetno najvišja cena za kvadratni meter stanovanja, ki je bila kadarkoli dosežena v Ljubljani.

V nepremičninski agenciji AB nepremičnine navajajo, da so stanovanja unikum v Ljubljani, saj se nahajajo v strogem centru mesta, v stavbi z zgolj 14 stanovanji, kjer imajo lastniki na voljo tudi vse mogoče hotelske storitve iz bližnjega City hotela.

Morda komu kopalnica ne bo všeč. | Foto: Nepremicnine.net Morda komu kopalnica ne bo všeč. Foto: Nepremicnine.net

"Posebej za stanovalce bo na voljo celotno profesionalno čiščenje stanovanjskih enot. Ponudba bo vključevala tudi pranje in likanje perila. Prav tako bo na voljo kemično čiščenje perila. Če bodo nujna manjša ali večja popravila v stanovanju, bo lastnikom novih luksuznih stanovanj na voljo ponudba profesionalnega vzdrževanja bivalne enote," so zapisali v agenciji.

Takšna bi bila lahko bila razkošna terasa s pogledom na grad. | Foto: Nepremicnine.net Takšna bi bila lahko bila razkošna terasa s pogledom na grad. Foto: Nepremicnine.net

Ljubljana stanovanja stanovanje naselje trnovo drama šumi mesto nepremičnine
Novice Prodaja stanovanjskih nepremičnin upadla za desetino
Jennifer Lopez, Ben Affleck
Trendi Ben in Jen kupila novo razkošno vilo, vredno skoraj 60 milijonov evrov #foto
Ana Klašnja
Trendi Slovenska balerina kupila razkošno stanovanje v Ljubljani #video
Ne spreglejte