Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2017,
10.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

RTV Slovenija Marko Filli Miran Zupanič

Petek, 21. 4. 2017, 10.44

6 let, 6 mesecev

Bo RTV Slovenija v ponedeljek dobila generalnega direktorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
RTV Slovenija | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Programski svetniki RTV Slovenija bodo za funkcijo generalnega direktorja RTV v ponedeljek izbirali med Markom Fillijem in Igorjem Kaduncem. Če nihče ne bo dobil dovolj glasov, se kot kandidati za funkcijo vršilca dolžnosti omenjajo Miha Lampreht, Janez Čadež in Miran Zupanič.

V ponedeljek bo Programski svet RTV Slovenija glasoval o kandidatih za generalnega direktorja RTV Slovenija. Izbirali bodo med zdajšnjim vršilcem dolžnosti generalnega direktorja Markom Fillijem in nekdanjim finančnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.

Seja bo odprta za javnost

Med tem ko so programski svetniki na čelu s predsednikom Miranom Zupaničem januarsko sejo, na kateri so izbirali novega generalnega direktorja, zaprli za javnost, Zupanič zdaj zagotavlja, da bo ponedeljkova seja odprta, portal MMC jo bo tudi neposredno prenašal. Za javnost je bil tokrat zaprt le prvi del izbora, ko so ugotavljali, ali so vloge pravočasne in popolne.

Spomnimo: Kljub temu da poslovnik programskega sveta izrecno določa, da je glasovanje o kandidatih za generalnega direktorja javno, je Zupanič predlagal, da se januarsko sejo zapre za javnost. V nasprotnem primeru seje ni želel voditi. V prvem glasovanju predlog ni dobil zadostne podpore. Pri ponovnem glasovanju so proti zapiranju seje glasovali le trije svetniki.

Če bi se zgodilo, da nobeden od kandidatov ne bi zbral potrebne večine – 15 glasov programskih svetnikov, bodo morali izvesti že tretji razpis za generalnega direktorja v pol leta in imenovati novega vršilca dolžnosti.



Zupanič zanika govorice, da bi želel prevzeti funkcijo vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV Slovenija. | Foto: Ana Kovač Zupanič zanika govorice, da bi želel prevzeti funkcijo vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV Slovenija. Foto: Ana Kovač Bodo morali izbrati novega vršilca dolžnosti?

Po naših informacijah je Zupanič že napovedal, da bo v ponedeljek imel "na zalogi" več imen, o katerih bodo svetniki glasovali za funkcijo vršilca dolžnosti. Omenjajo se Miha Lampreht, direktor Radia Slovenija, nekdanji generalni direktor RTV Janez Čadež in Miran Zupanič sam.

A Zupanič nam je dejal, da se bodo, če ne bo izvoljen nihče, o morebitnem vršilcu dolžnosti najprej posvetovali in "v naslednjem časovnem ciklu" poskusili prepričati nekoga, da prevzame to "nehvaležno funkcijo".

Na vprašanje, ali bi jo bil pripravljen prevzeti on sam, je odgovoril: "Sem predsednik programskega sveta in ti funkciji se izključujeta. Sicer pa sem zaposlen. Svojih običajnih delovnih obveznosti ne morem podrediti tej funkciji." Dejal je, da ga funkcija vršilca dolžnosti ne zanima.

RTV Slovenija: Poslujemo uspešno

"Dobri poslovni in finančni rezultati poslovanja RTV Slovenija kažejo tej kulturno in nacionalno pomembni medijski ustanovi na optimističen začetek letošnjega leta. Poslovanje RTV Slovenija je sicer že nekaj let zelo stabilno in pozitivno, a je v letošnjem letu to še toliko bolj pomembno, saj je lanskoletna kadrovska sanacija pomembno spremenila finančna razmerja znotraj zavoda. Kljub zahtevni situaciji pa iz kvartalne finančne bilance lahko razberemo, da so bili planirani prihodki v celoti doseženi, na odhodkih pa beležimo prihranke. Manjše preseganje na stroških dela je posledica rahljanja vladnih varčevalnih ukrepov," so zapisali v sporočilu za javnost. Siol.net

Ne spreglejte