Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
13.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

vreme dež neurje

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 13.37

6 let, 6 mesecev

Pozor: reke in hudourniki lahko hitro in močno narastejo

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
poplave Sora | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Ponoči in zjutraj bo oblačno, dež se bo znova razširil na večji del Slovenije. Po podatkih oddelka za hidrološko napoved agencije za okolje lahko ob ponovni okrepitvi padavin v ponedeljek zvečer in v noči na torek hitro in močno porastejo manjše reke in hudourniki zlasti na območju južne in vzhodne Slovenije.

Do večera še lahko pričakujemo padavine s krajevnimi nalivi. Jutri bo večinoma oblačno s padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. Zvečer bodo padavine postopno slabele. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija, piše na spletni strani agencije za okolje.


Preberite še:
Neurje v Istri in Dalmaciji poplavilo hiše in ceste #foto #video


Od sobote do ponedeljka zjutraj je na zahodu in jugu države padlo od 50 do 80, lokalno tudi od 100 do 150 litrov dežja na kvadratni meter, drugod po Sloveniji pa manj.  

Od ponedeljka opoldne do torka zvečer bo v severovzhodni Sloveniji padlo še 15 do 30, drugod pa od 30 do okoli 60 litrov dežja na kvadratni meter.

 

Streli zanetili dva požara

Danes zjutraj, ob 8.40 je v naselju Lukovec v občini Litija strela udarila v stanovanjski objekt in poškodovala ostrešje. Gasilci so odstranili poškodovane dele ostrešja in objekt zasilno prekrili s folijo.

Ob 11.55 je strela udarila v stanovanjsko hišo na Vrhu nad Laškim, zaradi česar je zagorela elektro omarica, ki pa se je ugasnila pred prihodom gasilcev. Ti so po pregledu s termo kamero ugotovili, da je prišlo do poškodbe električne napeljave v stanovanjskem in gospodarskem objektu.

Ob 10.57 se je podrlo drevo in zaprlo cesto med Želimljami in Pijavo Gorico v občini Škofljica. Gasilci so drevo razžagali in pospravili, poroča republiški center za obveščanje.

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V četrtek bo zapihal jugozahodnik in na zahod prinesel nove oblake ter občasne padavine, na vzhodu bo večji del dneva sončno. Nova hladna fronta nas bo prešla v noči na petek.

Ne spreglejte