Sreda,
22. 4. 2015,
15.44

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Telekom Slovenije TViN Balkan advertorial

Sreda, 22. 4. 2015, 15.44

2 meseca, 2 tedna

Ali tudi vi ne morete brez telefona in interneta med prazniki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dejstvo je, da brez mobitelov in spleta skoraj več ne znamo živeti. Da pa nas ne bo preveč udarilo po žepu, je treba poiskati zase najboljšo ponudbo.

Prva preizkušnja je že tu: prvomajski prazniki. Boste kar doma, morda raziskovali Slovenijo ali jo mahnili kam v tujino? Danes preživljanje prostega časa in izletnikovanje ni več zgolj turistični vodnik, zemljevid in udobni čevlji, ko pa si se vrnil, si o vsem podrobno poročal. Koncept se je močno spremenil. Brezskrbna komunikacija je stvar sedanjosti, izbrati je treba le zase najugodnejšo ponudbo. Tri družine, tri zgodbe …

Potepanja po Sloveniji ...

Novakovi so se letos odločili, da bodo prvomajske praznike preživeli v Sloveniji, aktivno v športnem duhu. Prtljažnik avtomobila bo kmalu napolnjen, kolesa pritrjena in počitnice se bodo kmalu začele. Prekmurske ravnice bodo kar seštevale kolesarske kilometre, otroci bodo navdušeni, oče bo gotovo ves dan v pogonu. Mama pa … končno bo imela čas, da se bo priklopila na internet in opravila vse tisto, za kar nima nikoli časa. Brez tablice si ne predstavlja prostega časa. Končno bo v miru lahko prebrala novice, rezervirala novo zalogo romanov v knjižnici, predvsem pa pogledala kak romantični film … dokler ne bo prišel njen dragi in ji speljal tablico, ker bodo, seveda, na sporedu najpomembnejša športna poročila.

Kdo ne bi imel takšne "televizije", ki jo lahko odneseš kar s sabo in jo gledaš vedno in povsod. TViN ponuja dostop do izbranih TV-programov in drugih vsebin, ki jih lahko spremljamo tudi na računalniku, tablici ali pametnem telefonu. Družina najprej skupaj popije kavico in poklepeta, potem pa še preverijo, ali ima lokal Wi-Fi. Tako si lahko vzamejo nekaj časa za internet, da preverijo e-pošto in da na Facebooku objavijo kakšno fotografijo s počitnic ter da pozdravijo svoje domače in prijatelje. Ona pobrska za recepti, kaj bi ta dan kuhali za večerjo, vmes pa s prijateljicami poklepeta po mobitelu in sproti poroča o vseh dogodivščinah. Tudi z mamo govori vsak dan, saj je že v letih, in treba je preveriti, ali je vse v redu z njo.

Kaj pa otroci? Mobitel lahko uporabljajo kot router za WIFI. Čeprav nimajo sklenjene naročnine, to ni nobena ovira, da ne bi mogli brskati po spletu. Za primer, ko mobilni internet potrebujejo za na pot, so si namreč omislili Predplačniški mobilni internet, ki ga zakupijo takrat in toliko, kot ga potrebujejo. To je še posebej praktično, ko najamejo apartma v Sloveniji, kjer morda nimajo interneta.

Počitek na Hrvaškem …

Družina Jazbec gre kot vedno za prvomajske praznike v počitniško hišico, ki jo imajo v Puli. Gospa Jazbec je učiteljica, tako da ima tako kot otroci šolske počitnice, žal pa gospod Jazbec ni povsem brez skrbi. Danes imeti svoj posel pomeni, da nikoli nisi povsem prost. K sreči lahko svojo "pisarno" kar s sabo odnese. Potrebuje le mobitel, prenosni računalnik ali tablico.

Karkoli od tega, še bolje vse troje. Njegove stranke so dobre, a zahtevne, zato mora na vso elektronsko pošto redno odgovarjati. In to lahko počne s plaže ali bližnje slaščičarne, kjer se hladijo s sladoledom. Do mobilnega interneta dostopa v mobilnem omrežju hrvaškega Telekoma, prenos podatkov pa je neomejen, kar pomeni, da za izredno ugodno ponudbo HT-internet ostane kar nekaj denarja za sladke užitke. In obvezen obisk puljskega akvarija, ki je zelo lep in poučen.

Še avanturistični skok po Evropi in na Balkan …

Hočevarjevi bodo letos raziskovalci. Ker so petčlanska družina, so najeli avtodom in najprej jo bodo mahnili do Benetk. Brezčasne so, na čas pa niso odporne taverne, kakršnih se spominjata zakonca Hočevar, ko sta se še kot sveža zaljubljenca brez otrok sprehajala, kofetkala, uživala v italijanskih dobrotah …

Težko je kar spraševati po ulici, kje je kakšna odprta taverna, ali tam dobro kuhajo … Danes potrebuješ samo pametni telefon, ki te poveže na splet, tam pa najdeš vse odgovore na vprašanja, ki te mučijo. In ja, tudi ocene za najboljšo piceriji v Benetkah. Pa pot iz zavitih neskončnih uličnih labirintov, v katerih se še prehitro izgubimo. Opcije EU in Balkan že za majhen znesek rešijo marsikatero zagato.

Zadnje štiri dni jih bo pot odpeljala še na Balkan. In tudi tam bodo dobili odgovore na vsa vprašanja. Nič več ne bodo s sabo nosili kupa vodnikov in natisnjenih opisov turističnih zanimivosti, saj bodo za res majhen znesek popolnoma opremljeni z vsemi potrebnimi informacijami. Z denarjem, ki ga bodo prihranili pri nakupu vodnikov, pa bodo imeli plačane vse vstopnine in še kaj …