Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2022,
19.19

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

3

Natisni članek

TEŠ

Četrtek, 20. 10. 2022, 19.19

1 leto, 6 mesecev

Vodenje Teša prevzema Viktor Vračar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

3

Viktor Vrečar | Viktor Vračar, ki je tudi predsednik nadzornikov Teša, bo na čelu termoelektrarne nasledil Matjaža Voduška.  | Foto STA

Viktor Vračar, ki je tudi predsednik nadzornikov Teša, bo na čelu termoelektrarne nasledil Matjaža Voduška.

Foto: STA

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je danes Viktorju Vračarju potrdil sporazumno prenehanje funkcije generalnega direktorja družbe HSE in soglašal z njegovim imenovanjem za generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Vodenje Teša bo prevzel 8. novembra, je objavil HSE.

Vračar, ki je bil za generalnega direktorja HSE imenovan 3. novembra 2020, pred tem pa je bil od 1. maja 2019 član poslovodstva HSE, se je odzval na vabilo o kandidaturi za generalnega direktorja Teša, so zapisali v objavi.

"V slovenski termoelektrarni, ki zagotavlja tretjino vse slovenske proizvodnje električne energije, ga čakajo veliki izzivi pri zagotavljanju varnega in zanesljivega obratovanja energetske lokacije Teš in s tem oskrbe slovenskega gospodarstva in gospodinjstev z električno energijo. Družbo Teš dobro pozna, prav tako tudi ključne naloge na poti tako imenovanega zelenega prehoda družbe Teš in regije," so navedli.

Nadzorni svet HSE bo nemudoma začel aktivnosti za imenovanje novega generalnega direktorja družbe HSE, so sporočili.

Glavni favorit za vodenje HSE naj bi bil po pisanju časnika Finance Tomaž Štokelj, ki je zdaj zaposlen v GEN-I.

Vračar, ki je tudi predsednik nadzornikov Teša, bo na čelu termoelektrarne nasledil Matjaža Voduška, ta je z mesta generalnega direktorja elektrarne odstopil v ponedeljek. Kot je dejal, je odstop osebne narave, preostalih zadev pa ne komentira.

Matjaž Vodušek, SODO
Novice Po začasnem zaprtju Teša: odstopil direktor Vodušek

Vodušek je odstopil po tistem, ko so Teš začasno, od 15. oktobra do 2. novembra, z možnostjo podaljšanja do 30. novembra, izklopili iz omrežja, in sicer da bi premog, katerega dobava je zaradi težav Premogovnika Velenje zmanjšana, privarčevali za zimske mesece, ko bo uvoz elektrike predvidoma dražji, kot je trenutno.

V Premogovniku Velenje so se po julijskem stebrnem udaru pretekli teden pojavile dodatne težave pri pridobivanju premoga, in sicer se je pojavila geomehanska deformacija odkopne plošče, na kateri bi morali po načrtih premog začeti pridobivati v drugi polovici novembra. V HSE so STA povedali, da zaradi sanacije letos te plošče ne bo mogoče vključiti v proizvodni proces, kar pomeni približno sedem odstotkov izpada proizvodnje premoga glede na letni načrt.

Kot so v HSE zapisali v današnjem sporočilu, so bili v HSE in njegovi skupini v času Vračarjevega vodenja izvedeni številni projekti, med drugim usmeritev v gradnjo novih proizvodnih zmogljivosti na področju obnovljivih virov energije z gradnjo največje sončne elektrarne v Sloveniji, Prapretno, razširitev dejavnosti z vstopom na drobnoprodajni trg s pridružitvijo družb ECE in Energija Plus skupini HSE, začetki postopkov za prestrukturiranje šaleške regije v skladu z načeli pravičnega prehoda, konec arbitraže z dobaviteljem opreme za blok šest v Tešu in prilagoditev poslovnega modela izredni volatilnosti na energetskih trgih.

Novembra se bo zgodila sprememba v vodstvu še ene družbe iz skupine HSE. Dravske elektrarne Maribor (DEM) 1. novembra prehajajo na enočlansko poslovodstvo, generalni direktor družbe bo postal zdajšnji direktor Damjan Seme, zdajšnji generalni direktor Aleksander Brunčko pa bo ostal zaposlen v družbi, so v sredo sporočili iz DEM.

Novice Direktor Elesa za izklop Teša iz omrežja
Teš 6
Novice Teš začasno izklopili iz omrežja
Ne spreglejte