Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2024,
8.13

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

Natisni članek

TEŠ kraja baker

Sreda, 17. 1. 2024, 8.13

3 mesece, 1 teden

Skupina zaposlenih iz Teša ukradla sto ton bakra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36
Termoelektrarna Šoštanj Velenje Teš6 teš rdeča luč premogovnik | V Tešu so pojasnili, da so na podlagi notranjih nadzorov in analize stanja ugotovili, da so nekateri zaposleni odtujevali baker s trajno zaustavljenih blokov od 1 do 4. | Foto Ana Kovač

V Tešu so pojasnili, da so na podlagi notranjih nadzorov in analize stanja ugotovili, da so nekateri zaposleni odtujevali baker s trajno zaustavljenih blokov od 1 do 4.

Foto: Ana Kovač

Zaposleni so iz odsluženih blokov Termoelektrarne Šoštanj (Teš) 1, 2, 3 in 4 dalj časa odtujevali baker. Uradne informacije so skope, neuradno pa naj bi znosili in prodali okoli sto ton bakra, danes poroča časnik Večer.

Po poročanju časnika ni šlo le za posameznike, temveč za organizirano skupino zaposlenih, saj določenih stvari brez ustreznega dovoljenja in ukazov nadrejenih, denimo o primerni ozemljitvi objekta, ni mogoče izvesti. Koliko bakra so odtujili, kako velika je bila skupina zaposlenih in koliko časa so to počeli, nihče ne razkriva, navaja časnik.

Policijska preiskava je v teku 

V Tešu so pojasnili, da so na podlagi notranjih nadzorov in analize stanja ugotovili, da so nekateri zaposleni odtujevali baker s trajno zaustavljenih blokov od 1 do 4. Ker je v teku tudi policijska preiskava, več informacij niso mogli posredovati.

Na policiji so za Večer potrdili, da velenjski policisti na škodo enega od podjetij z njihovega območja obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine, za kar je zagroženih do pet let zaporne kazni. "Po do zdaj zbranih podatkih je kaznivega dejanja osumljenih več oseb, ki so v sostorilstvu in v daljšem časovnem obdobju v podjetju izvrševale tatvine. Zbiranje obvestil še poteka," so za časnik pojasnili na celjski policijski upravi.

Termoelektrarna Šoštanj Teš
Novice Termoelektrarna Šoštanj ima novega šefa. Prišel je iz Alstoma.
Novice V Teš še četrt milijarde evrov
Novice Termoelektrarna Šoštanj lani zabredla v izgubo
Novice O pritožbi Rotnikovega zagovornika glede preiskave bo senat odločil do konca tedna (video)
Ne spreglejte