Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Hofer ugodnosti Hofer (po)polni delovni čas božičnica regres plača Hofer zaposlovanje PR članek

Sreda, 21. 2. 2024, 7.00

2 meseca, 1 teden

Tukaj prodajalec prejme 2.005 evrov bruto

Oglasno sporočilo

Trgovci z živili letos drug za drugim povišujejo plače, Hofer pa je tisti, ki je letvico postavil zelo visoko. Njihov prodajalec je namreč z letošnjim dvigom za 40-urni delovnik na teden prejel kar 2.005 evrov bruto. Hofer v začetku vsakega leta zviša plačilo vsakemu zaposlenemu, nihče od zaposlenih pa ne prejema minimalne plače. Še več, tudi tisti, ki delajo 27 ali 30 ur na teden, prejmejo višjo plačo od minimalne za 40 ur na teden.

Prodajalec v Hoferju je z januarsko plačo prvič prejel več kot dva tisoč evrov bruto za 40 ur na teden, njegova plača pa se je v zadnjih štirih letih povečala za več kot 400 evrov bruto. | Foto: Hofer Prodajalec v Hoferju je z januarsko plačo prvič prejel več kot dva tisoč evrov bruto za 40 ur na teden, njegova plača pa se je v zadnjih štirih letih povečala za več kot 400 evrov bruto. Foto: Hofer

Štrukelj: Dvigujemo ugled poklica prodajalca in zadovoljstvo zaposlenih

"Ponosni smo, da lahko našim sodelavkam in sodelavcem vsako leto znova zagotavljamo enega najvišjih plačil v Sloveniji med trgovci z živili. S tem na eni strani dvigujemo ugled poklica prodajalca in na drugi zadovoljstvo naših zaposlenih. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati zadnje anonimne ankete, saj se je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju povišal na kar 89 odstotkov," poudarja Petra Štrukelj, ki pri Hoferju vodi področje HR.

Diskontni trgovec za zadovoljstvo sodelavcev skrbi tudi tako, da ob vsakoletnih povišanjih plač ohranja plačna sorazmerja, vedno pa zagotavlja tudi nadpovprečna plačila v panogi. Plača prodajalca v Hoferju tako v 2024 za kar 750 evrov oziroma 60 odstotkov presega minimalno slovensko plačo.

Plačilo Hofer prodajalca visoko nad minimalnim_1200 | Foto: Hofer Foto: Hofer

Hoferjev prodajalec od januarja za 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.503,66 evra bruto, kar za 19,92 odstotka presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden (1.253,90 evra bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejme petino višje plačilo.

Tudi visok regres in višja božičnica

Več kot dva tisoč zaposlenih pri Hoferju bo letos prejelo tudi 1.800 evrov regresa in 400 evrov bruto božičnice (lani 300). Prav tako jim podjetje zagotavlja maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano (7,96 evra na dan) in vplačila v 2. pokojninski steber (420 evrov na leto).

Hofer ugodnosti: krajši delovnik, polna pokojnina

Trgovec kot dodatno ugodnost omogoča tudi vključitev v Hofer (po)polni delovni čas. Gre za zaposlitev za krajši, povprečno 30-urni delovnik, z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas (polna pokojninska doba, polni regres itd.). Konec januarja 2024 je bilo vanj vključenih že več kot 90 odstotkov vseh sodelavcev iz prodaje in logistike, to možnost pa imajo tudi zaposleni v upravi.

Trgovec ponuja še številne druge Hofer ugodnosti – ena od priljubljenih je "sabbatical", ki ga lahko koristijo prav vsi zaposleni, ki so v podjetju pet aktivnih let ali več. Letos so ga podaljšali kar na 12 mesecev (prej največ šest mesecev), zaposleni pa se lahko na daljši oddih od dela odpravijo na vsakih pet let in ne le enkrat, kot je veljalo do zdaj.

Naročnik oglasnega sporočila je HOFER. 

Ne spreglejte