Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2019,
19.24

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

startup startup podjetje konferenca

Torek, 12. 11. 2019, 19.24

4 leta, 5 mesecev

Slovenska startup podjetja na "sestanku" s tujimi investitorji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Več kot 40 najprodornejših slovenskih startup podjetnikov se je danes zbralo na konferenci Next Round in s svojimi idejami tekmovalo, "kdo bo prepričal" bogate tuje investitorje, med katerimi je bil tudi pomemben predstavnik Googla. "Slovenske startupe poznamo in vemo, da so vaši podjetniki polni dobrih idej," pravijo tujci.

Igračko
Novice Mladi slovenski oče iznašel rešitev za veliko težavo marsikaterega starša

Recept za uspeh naj bi bila dobra ideja in malo norosti. Skupaj bi potrebovali kar sto milijonov, da uspešno zaženejo svoje projekte. Koliko si mladi podjetniki v resnici lahko obetajo od današnjega zmenka z investitorji, pa je preverila ekipa oddaje Planet 18. 

Na konferenci so predstavili različne produkte

"Ali bi bilo bolje, da Slovenija milijardo nameni vam podjetnikom namesto za gradnjo drugega tira?" se je v svojem govoru na konferenci med drugim vprašal Aleš Cantarutti, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Sodelujoči podjetniki milijarde v resnici ne potrebujejo in pravijo, da bodo zadovoljni že s precej manj denarja. Kot so dejali predstavniki podjetij, za svoje investicije iščejo od milijona do milijon in pol evrov.  

Za investitorje to očitno ni prevelik zalogaj

Kot je dejal Julien Coustaury iz sklada Fil Rouge Capital imajo v njihovem skladu za okoli 45 milijonov sredstev, ki bi jih z veseljem porabili. Produkti, s katerimi so startup podjetja poskušala prepričati investitorje, pa so najrazličnejši. Eno je predstavilo robota za avtomatsko dezinfekcijo bolnišničnih prostorov, drugo pa stekleničko za hitro pripravo adaptiranega mleka. 

Med predstavljenimi produkti je celo igra v pomoč otrokom, ki imajo težave z vidom. Investitorji se težko pritožijo, da izbire ni. S podjetniki bodo imeli kar 250 sestankov ena na ena. Organizatorji zato upajo, da bodo pogovori padli na plodna tla, cilj so vsaj trije oziroma štirje večji posli.

Kolaž Kickstarter
Novice Slovenci navdušili Kickstarter z rešitvijo za številne ure pred računalnikom
Ne spreglejte