Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
12.50

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

bančništvo banka združitev John Denhof Nova KBM SKB OTP

Petek, 5. 4. 2024, 12.50

3 tedne, 4 dni

Obeta se sprememba na čelu nastajajoče OTP banke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
John Denhof | Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je ob napovedanem odhodu zapisal, da je Nova KBM v odlični kondiciji, saj da je v 2023 dosegla najboljše finančne rezultate v svoji zgodovini. To po njegovih besedah predstavlja tudi odličen trenutek za združitev s SKB banko. | Foto STA

Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je ob napovedanem odhodu zapisal, da je Nova KBM v odlični kondiciji, saj da je v 2023 dosegla najboljše finančne rezultate v svoji zgodovini. To po njegovih besedah predstavlja tudi odličen trenutek za združitev s SKB banko.

Foto: STA

Trenutni predsednik uprave Nove KBM John Denhof je napovedal, da se bo konec leta, ko se mu izteče trenutni mandat, umaknil s položaja, so za STA povedali v banki. Do odhoda bo, kot navajajo, poskrbel za nemoteno združitev Nove KBM in SKB banke pod imenom OTP banka. Madžarska OTP kot lastnica je že sprožila iskanje novega predsednika uprave.

Pripojitev manjše SKB banke s sedežem v Ljubljani k večji mariborski Novi KBM je predvidena jeseni, nova združena banka bo nastopala pod imenom OTP banka. "Združitev obeh bank poteka v skladu s pričakovanji in zastavljeno časovnico," so za STA zapisali v Novi KBM.

Sándor Csányi, OTP
Novice Banka OTP zaključila prevzem Nove KBM

Razlog za umik Johna Denhofa s funkcije predsednika uprave je po njihovih pojasnilih želja po preusmeritvi v nove poklicne in osebne izzive. Ob napovedanem odhodu je Denhof zapisal, da je Nova KBM v odlični kondiciji, saj da je v 2023 dosegla najboljše finančne rezultate v svoji zgodovini. To po njegovih besedah predstavlja tudi odličen trenutek za združitev s SKB banko.

"Zdaj je pravi čas, da se pripravim na miren in transparenten odhod. Popolnoma zaupam upravi bodoče združene banke in vem, da bodo kultura in vrednote, ki smo jih uspešno zgradili skupaj, živele še naprej," je še navedel Denhof.

Odločitev o novem šefu bo sprejeta junija

Madžarska OTP, ki je v zadnjih petih letih prevzela obe banki, ki se združujeta, že išče novega predsednika uprave, odločitev pa bo sprejeta predvidoma meseca junija, so zapisali v Novi KBM.

Sandor Csanyi
Novice Novi lastnik NKBM: Z Orbanom sva v dobrih odnosih, a nimava vedno istih ciljev #video

Prve so sicer o menjavi na čelu nastajajoče OTP banke pisale Finance. Po njihovih navedbah je bila Denhofova odločitev precej nepričakovana, saj je bil Američan predviden tudi kot šef bodoče združene banke. Po odhodu naj bi se Denhof ukvarjal s svetovalnimi posli, ostal pa naj bi v Sloveniji, so dodale Finance. Novega predsednika uprave naj bi OTP iskala prek razpisa oziroma s pomočjo kadrovske agencije Korn Ferry.

Bankomat OTP banka
Novice Centralna banka: banka OTP ni takoj prijavljala sumov pranja denarja
Ne spreglejte