Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 8. 2011,
18.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 31. 8. 2011, 18.28

7 let, 2 meseca

Luka Koper: Nezaupanje SIPS je neupravičeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nezaupanje SIPS je po mnenju Luke Koper neupravičeno.

"Uprava je uresničila vse, za kar se je zavezala. Nerealno pa je pričakovati, da bomo probleme, ki so se nakopičili v 15 letih, rešili v nekaj tednih," so se na izjave SIPS, da ne zaupajo v iskreno in dobronamerno reševanje njihove problematike s strani luške uprave, odzvali v družbi. Zagotavljanje spoštovanja delovnopravne zakonodaje Luka Koper je, kot je zapisala v sporočilu za javnost, v medijih zasledila izjave predstavnika Sindikata izvajalcev pristaniških storitev (SIPS), da ne zaupa obljubam nadzornega sveta in uprave Luke Koper glede reševanja problematike zunanjih storitvenih podjetij. V družbi so spomnili, da je nadzorni svet v petek upravi naložil, da pogodbena razmerja o najemu pristaniških storitev dopolni s kontrolnimi mehanizmi, ki bodo zaposlenim pri IPS zagotavljali spoštovanje delovnopravne zakonodaje, varstva pri delu in razmerja na skupnem delovišču. "Uprava družbe je že potrdila te spremembe in bo v prihodnjih dneh sprožila postopke podpisovanja dopolnjenih pogodb," je Luke Koper zapisala v sporočilu za javnost.

Kot so še navedli, naj bi nadzorni svet upravo tudi zavezal, da skupaj s podpisniki 6. avgusta podpisanega sporazuma pristopi k oblikovanju dolgoročnih sistemskih rešitev nastale problematike. Delovna skupina, ki jo je imenovala uprava družbe, bo, kot pravijo v Luki Koper, skupaj z vsemi akterji preučila možne dolgoročne sistemske rešitve. Na sestanku, ki je sklican za petek, naj bi tako z ostalimi sogovorniki nadaljevali že začete pogovore glede reševanja omenjene problematike.

"Ne pogovarjamo se s figo v žepu" "V imenu uprave Luke Koper lahko zagotovim, da se ne pogovarjamo s figo v žepu in smo enako kot ostali akterji v tej zgodbi zainteresirani za rešitev problema, kar smo dokazali z vrsto že izpeljanih aktivnosti," je, kot sporočajo iz Luke, izjave predstavnika SIPS komentiral predsednik uprave Luke Koper Gregor Veselko.

Ne spreglejte