Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
21.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gorenje Iran Zdravko Počivalšek

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 21.48

6 let, 7 mesecev

Gorenje odprlo svoj prvi prodajno-razstavni salon v Iranu

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Salonu v Teheranu naj bi že kmalu sledila še dva podobna, v naslednjih dveh letih pa Gorenje načrtuje v Iranu odpreti tudi sestavljalnico svojih izdelkov.

Prvi iranski razstavno-prodajni salon, v katerem bodo na ogled in naprodaj izključno Gorenjevi izdelki, so odprli v mestnem predelu Teherana, kjer se kar vrstijo prodajalne elektronskih izdelkov in gospodinjskih naprav. Ob slovesnem odprtju je bil navzoč tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je tako sklenil obisk vladne delegacije v Iranu.

Ta je v dveh dneh obiskala osem iranskih ministrstev, z dvema pa je Počivalšek podpisal memoranduma o sodelovanju, ki so tako po mnenju slovenskih kot iranskih predstavnikov odlična popotnica za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med državama.

Pravi trenutek za nadgradnjo večdesetletnega sodelovanja

Gorenje je na iranskem trgu prisotno že več kot 30 let, a do danes le prek neekskluzivnih prodajnih pogodb. Izdelki Gorenje so tako svoje iranske kupce našli v trgovinah, kjer prodajajo tudi izdelke konkurenčnih blagovnih znamk.

Zaostritev mednarodnih sankcij proti Iranu je seveda prizadelo tudi poslovanje Gorenja v tej državi, a zdaj je, menijo tudi njihovi dolgoletni iranski prodajni partnerji, pravi trenutek za nadgradnjo sodelovanja.

"Raziskali smo trg in se ponovno prepričali, da imajo izdelki Gorenje vrhunsko kakovost, izjemen dizajn in razumno ceno," so povedali vodilni v iranskem partnerskem podjetju, ki bo za Gorenje vodilo iranske salone in še naprej skrbelo za vso prodajo Gorenja v Iranu.

V dveh letih Gorenje tudi z iransko sestavljalnico

Gorenje načrtuje svojo prisotnost v Iranu okrepiti tudi zunaj prodajnih dejavnosti, tako naj bi predvidoma v roku dveh let v tej državi odprli tudi obrat za sestavljanje končnih izdelkov, je ob odprtju salona v Teheranu povedal izvršni regijski direktor za regijo Prekomorski trgi v družbi Gorenje Boštjan Vodeb

Na takšne pobude gledajo z zadovoljstvom tudi iranski gospodarstveniki, predstavniki iranske gospodarske zbornice pa so prepričani, da ima Iran dober in kvalificiran kader, gotovo pa so veseli tudi novih delovnih mest.

Obisk, ki obeta Slovenska gospodarska delegacija s približno 50 udeleženci je s tem slovesnim odprtjem sklenila svoj delovni obisk v Iranu. Med vsemi je neuradno slišati veliko zadovoljstva, pri enih zaradi že sklenjenih dogovorov, pri drugih pa zaradi novih navezav, ki, kot pravijo, obetajo uspeh. Za slovensko gospodarstvo, ki mora biti naravnano na tuje trge, je za vsak tak uspeh zelo pomemben.