Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
19.57

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

14

Natisni članek

Koper lokalne volitve 2018 Gašpar Gašpar Mišič Boris Popovič

Četrtek, 18. 10. 2018, 19.57

5 let, 6 mesecev

Popoviča bo v Kopru izzval tudi Gašpar Gašpar Mišič #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

14

Ob 19. uri se je iztekel rok za vložitev kandidatur in kandidatnih list pred novembrskimi lokalnimi volitvami. Prve napovedi kažejo na napeto kampanjo. Po zadnjih raziskavah bi namreč za aktualnega župana v občini glasoval samo vsak tretji občan. Županska stolčka se po prvih raziskavah najbolj treseta celjskemu županu Bojanu Šrotu in koprskemu županu Borisu Popoviču. Tega bo na novembrskih lokalnih volitvah izzval njegov nekdanji dolgoletni zaveznik Gašpar Gašpar Mišič.

Čeprav je bilo danes v Kopru prijetnih 25 stopinj Celzija, tam letos že hitijo s postavljanjem novoletnih lučk. Prav lučke, za katere je župan Boris Popovič letos namenil pol milijona evrov, so v Kopru poskrbele za precej slabe volje, so poročali na Planet TV.

Lučke za pol milijona evrov v Kopru poskrbele za precej slabe volje

Da bi omenjeni denar v največjem mestu na Obali lahko porabili veliko bolj modro, je prepričan kandidat SMC Viktor Markežič. "Ljudi bomo povezovali, ne razdvajali. Ne bomo naši in vaši, ampak bomo vsi samo naši. Hočem, da se čim več občanov vpelje v odločanje oziroma da imajo v tej občini možnost odločati," je volivcem obljubil Markežič.

Da tudi ene izmed najdražjih parcel v Sloveniji potrebujejo pozornost, je prepričan ribič Silvano Radin, ki se bo na volitvah prav tako pomeril s Popovičem. "Jaz grem na volitve stoodstotno in merim na zmago. Mislim, da bo kar vroče," je napovedal kandidat SDS.

Danijel Sertič
Novice V župansko tekmo s Popovičem tudi kandidat NSi Danijel Sertič

Med kandidati za župana tudi Gašpar Gašpar Mišič

Na županskih volitvah v Kopru bo vroče tudi zato, ker se v boj za županski stolček podaja nekdanji prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, sicer Popovičev nekdanji prijatelj in zaveznik. A prijateljstvo med dvojico se je ohladilo po tem, ko je Popovič odstavil Mišiča z vrha Marjetice. "Županova odločitev je bila, kakršna je bila, za moje pojme narejena nekoliko v naglici," je februarja dejal Mišič.

Mišič, ki kandidira s podpisi volivcev in podporo liste Naš kraj/lista Gašparja Gašparja Mišiča, je svojo kandidaturo za župana oddal tik pred iztekom roka. Kot je poudaril ob vložitvi kandidature, si želi, da bi bil Koper bolj prepoznaven in povezovalen, napoveduje pa tudi širše sodelovanje v dobro občine.

Boris Popovič
Novice Zadeva Serming zastarala, Popovič napovedal odškodninske tožbe

Popovič prepričan, da bo zmagal že v prvem krogu

Ne glede na razloge, zaradi katerih se je Popovič v preteklosti znašel pred sodiščem, zdajšnji župan ostaja zaveznik Koprčanov. Številni namreč menijo, da bo Popovič lučke letos prižgal že 18. novembra, torej po zmagi v prvem krogu lokalnih volitev, so poročali na Planet TV.

Popovič je župansko kandidaturo v spremstvu svoje družine in podpornikov vložil popoldne. Aktualnega koprskega župana podpirata stranki Koper je naš in Slovenija za vedno. Obe stranki sta vložili tudi popolni listi za občinski svet. Popovič je ob tem povedal, da kljub številnim protikandidatom tudi tokrat računa na zmago v prvem krogu.

V Kopru je bilo po zadnjih podatkih vloženih 13 županskih kandidatur. Med zadnjimi je kandidaturo vložil kandidat SLS Nevio Miklavčič, medtem ko bo dolgoletna predsednica koprskega mestnega odbora SLS Olga Franca po svojem odstopu iz omenjenega odbora za županjo Kopra kandidirala s podporo gibanja Skupaj.

Ne spreglejte