Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2018,
14.26

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Danijel Sertič lokalne volitve 2018 Boris Popovič Koper

Petek, 28. 9. 2018, 14.26

5 let, 7 mesecev

V župansko tekmo s Popovičem tudi kandidat NSi Danijel Sertič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Danijel Sertič | Danijel Sertič je kandidat NSi za župana Kopra. | Foto STA

Danijel Sertič je kandidat NSi za župana Kopra.

Foto: STA

Na letošnjih županskih volitvah bo v Kopru, kjer je aktualni župan Boris Popovič že napovedal vnovično kandidaturo, nastopil tudi kandidat NSi Danijel Sertič. Kot je dejal na današnji predstavitvi, ima Koper dokaj urejeno infrastrukturo, mestu in podeželju, ki je del občine, pa manjkajo duša in ljudje.

Predsednik NSi Matej Tonin je na novinarski konferenci s predstavitvijo strankinega kandidata za župana in liste kandidatov za koprski mestni svet pojasnil, da želijo na jesenskih volitvah izboljšati rezultat, ki so ga dosegli na zadnjih državnozborskih volitvah. Če bo le mogoče, bo NSi kandidirala v vseh slovenskih občinah, z županskimi kandidati bodo nastopili tudi v mestnih občinah, je dejal Tonin.

Novice V novem parku v Kopru se je pojavil udor zemlje #video

Sertič: Koper potrebuje svežino in nove ideje

V Kopru je bilo po Toninovih besedah v preteklih letih narejeno veliko, verjamejo pa, da Koper potrebuje tudi svežino in nove ideje. Strankin županski kandidat v Kopru bo podjetnik Danijel Sertič, s pomlajeno kandidatno listo pa se v NSi želijo vrniti tudi v koprski mestni svet.

Sertič je v predstavitvi programa med drugim izpostavil, da Kopru manjkajo duša in ljudje, zato nameravajo urediti avtobusno povezavo podeželja z mestom in oživiti mesto tudi po 16. uri. S tem namenom bi po njegovih besedah tudi znižali najemnine občinskih lokalov, namenjenih turizmu in kulturi. Prav tako želijo po besedah Sertiča reševati problematiko starostnikov, saj v Kopru primanjkuje prostora v domovih za ostarele.

Za mladino predlagajo več dogajanja na prostem, za mlade družine do 35. leta starosti pa znižanje komunalnih prispevkov pri gradnji lastnega doma. Program za razvoj podjetništva v občini med drugim vključuje gradnjo industrijske cone na območju kamnoloma Črni Kal ter občinske subvencije za podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem ekoloških produktov.

Med projekti, ki so si jih zadali, je omenil tudi pokritje koprske tržnice, sobivanje Kopra z luko, izgradnjo protihrupnega zidu v Bošadragi, spodbuditev čimprejšnje gradnje potniškega terminala in pločnik zaslužnih meščanov Kopra.

Boris Popovič
Novice Zadeva Serming zastarala, Popovič napovedal odškodninske tožbe

Popovič in Sertič nista sovražnika

Na vprašanje, kakšen je njegov odnos do aktualnega župana, je Sertič odgovoril, da s Popovičem nista sovražnika, da sta v preteklosti že politično sodelovala in da je strankin lokalni odbor Popoviča ob dobrih idejah podprl.

Sertič je zatrdil, da s Popovičem nista sovražnika, je pa izrazil prepričanje, da je Popovič župan že dolgo in da je morda čas za menjavo. | Foto: STA , Sertič je zatrdil, da s Popovičem nista sovražnika, je pa izrazil prepričanje, da je Popovič župan že dolgo in da je morda čas za menjavo. Foto: STA ,

"Nisem pa njegov trojanski ali kakršenkoli drug konj," je poudaril Sertič in dodal, da dela za dobrobit svoje stranke. Če je Popovič njegov protikandidat, to po njegovih besedah še ne pomeni, da je njegov sovražnik. S Popovičem je, če bo ta vnovič izvoljen za župana, pripravljen sodelovati tudi v prihodnje, je dejal. Dodal je, da je Popovič župan že dolgo in da je morda čas za menjavo.

Sertič je sicer potrdil, da se je srečal s predstavniki gibanja meščanov Skupaj, ki očitno poskušajo najti kandidata s širšo podporo. Povedal jim je, da bo vesel, če podprejo njega. "Res je škoda, da se razpršujejo glasovi, ampak mi smo svoja stranka in sodelujemo s svojim kandidatom, nismo pa sprti z nikomer," je še dodal Sertič.

Ne spreglejte