Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2014,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

oglaševanje

Četrtek, 16. 1. 2014, 9.54

8 let

Trgovina po številu prikazov oglasov prehitela avtomobilizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trgovina je v letu 2013 po številu prikazov oglasov slovenskim uporabnikom spletnih medijev prvič po šestih letih s prvega mesta izrinila avtomobilizem.

Skupno je trgovina namreč zabeležila 2,2 milijarde prikazov oglasov, kar je 29 odstotkov več kot v letu 2012, kažejo podatki Iproma. S tem je trgovina ustavila šestletno prevlado avtomobilizma, ki je lani z 1,7 milijarde prikazov zasedel drugo mesto, so sporočili iz ene vodilnih spletnih medijskih agencij na domačem trgu Iprom.

Na tretjem mestu sledi panoga telekomunikacije z 1,5 milijarde prikazov, ki je v primerjavi z letom 2012 pridobila največ – povzpela se je za kar sedem mest in povečala število prikazov za skoraj štirikrat. Rahel padec, s tretjega na četrto mesto, je zabeležila panoga zabava in prosti čas, ki je zmanjšala število prikazov za 15 odstotkov na 1,3 milijarde.

V letu 2013 je z najnaprednejšimi oglasnimi formati oglaševala panoga avtomobilizem. Čeprav je skupno število prikazov v tej panogi upadlo, so naročniki prikazali za 20 odstotkov več videooglasov in za 30 odstotkov več drugih naprednih oglasnih rešitev kot v letu prej. Na področju avtomobilizma so oglaševalci v preteklem letu izvedli tudi največ ciljanih oglaševalskih akcij.

Iprom je sicer v lanskem letu s programsko rešitvijo Iprom AD Server slovenskim uporabnikom spletnih medijev posredoval več kot 11 milijard spletnih oglasov. Lani je bilo skupno izvedenih 6150 oglaševalskih akcij z več kot 14.500 različnimi spletnimi oglasi, kar je 14 odstotkov več kot v letu 2012.

Iprom AD Server, ki deluje na 27 povezanih strežnikih, je v letu 2013 v povprečju vsako sekundo zabeležil 1900 interakcij z uporabniki spletnih medijev in jim posredoval v povprečju 350 spletnih oglasov na sekundo.

Ne spreglejte