Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2023,
16.18

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Portorož Kreativnost oglaševanje

Sreda, 14. 6. 2023, 16.18

10 mesecev, 2 tedna

Moč kreativnosti je rdeča nit letošnjega SOF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Bernardin Portorož | SOF se bo zaključil v četrtek zvečer s slavnostno podelitvijo nagrad najboljšim oglaševalskim rešitvam v slovenskem prostoru. | Foto Bor Slana

SOF se bo zaključil v četrtek zvečer s slavnostno podelitvijo nagrad najboljšim oglaševalskim rešitvam v slovenskem prostoru.

Foto: Bor Slana

V Portorožu se je danes začel 32. Slovenski oglaševalski festival (SOF), ki velja za osrednji dogodek slovenske oglaševalske stroke. Organizatorji letos poudarek dajejo moči kreativnosti ter njeni vlogi pri ustvarjanju učinkovitih poslovnih in oglaševalskih rešitev. Prejemniki nagrad bodo znani v četrtek zvečer.

SOF, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), bo med drugim poskušal odgovoriti na vprašanje, ali v Sloveniji znamo kreativnost izkoristiti kot osnovno orodje za ustvarjanje presežkov, ki bo blagovnim znamkam pomagalo dolgoročno izstopati, in ali nas kreativnost lahko poveže v času, ko smo kot družba vse bolj razdeljeni.

Kako se prepletata kreativnost in umetna inteligenca?

Letošnjo tematiko bodo osvetlili z več različnih kotov, med drugim se bodo posvetili prepletu kreativnosti in umetne inteligence. V razpravi bodo sodelovali domači in tuji strokovnjaki s področja kreativnih industrij, SOF pa se bo zaključil v četrtek zvečer s slavnostno podelitvijo nagrad najboljšim oglaševalskim rešitvam v slovenskem prostoru.

Podelili bodo tudi tradicionalni stanovski nagradi oglaševalska osebnost in oglaševalec leta za lansko leto, katerih zmagovalci so že znani.

Prvo bodo predstavniki SOZ na zaključni prireditvi izročili v roke direktorju trženja v podjetju Pro Plus Alešu Muhiču, drugo pa podjetju Mercator. Poleg omenjenih nagrad bodo razglasili tudi znamko leta 2023 in agencijo leta 2023.

Po navedbah organizatorjev bo letošnji SOF že tretje leto tudi "prireditev z manj odpadki". Kot so izpostavili na SOZ, se vsako leto trudijo, da zmanjšujejo količine odpadkov, spodbujajo obiskovalce k ločenemu zbiranju, ves čas dogodka pa odpadke tudi tehtajo in s tem preverjajo napredek.

Rok Snežič
Novice Oglaševalsko razsodišče prekinilo postopek ugotavljanja skladnosti oglasov Roka Snežiča
Fotografiranje, pametni telefon, kamera
Novice Sedem načinov, kako promovirati nov revolucionaren produkt
Ekipa_Mercator_Herman
Novice Mercator kar 9-krat na zmagovalnem odru festivala SOF
Ne spreglejte