Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
8.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

3

Natisni članek

Policija umor rop noad

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 8.55

6 let, 7 mesecev

V Izoli umorili 53-letno žensko #foto #video

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

3

Umor v Izoli | Foto Tomaž Primožič/FPA

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Koprske policiste so ponoči obvestili o umoru 53-letne ženske v Izoli. Storilca so že prijeli, kriminalistična preiskava pa še teče.

Na koprski policiji so ponoči, nekaj po 3. uri prejeli klic občana, da je na Manziolijevem trgu videl neznanca, ki je vlekel truplo in ga pustil ob smetnjakih na omenjenem trgu. Policisti so na kraju dogodka našli zavito truplo neznane ženske, ki je umrla nasilne smrti.

Ob pregledu okolice so našli sledi vlečenja trupla, ki so jih privedle do stanovanja, kjer so našli znake kaznivega dejanja in tudi osumljenca. 36-letnega domnevnega morilca so policisti pridržali, zaradi zdravstvenega stanja pa bo verjetno hospitaliziran, je povedal vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič.

Po ugotovitvah policije sta umorjena in osumljeni morilec oba Izoljana. Skupaj sta živela v stanovanju, kjer se je zgodil umor. 36-letnika pa je policija že večkrat obravnavala zaradi kršitve javnega reda in miru.

Ker kriminalistična preiskava še poteka, več podrobnosti niso mogli razkriti.


Koprski policisti so prejšnji teden prijeli tudi nasilneža, ki sta v vasi pri Ankaranu vlomila v stanovanje in hudo poškodovala stanovalki. Ena ženska je utrpela hude poškodbe glave, druga je dobila poškodbe po nogah, še pred tem pa je eni uspelo poklicati policijo. Eno od žensk sta nasilneža tudi zavezala in zavila v rjuho. Obe poškodovanki so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Storilca sta bila 30-letni moški iz Novega mesta in 42-letni moški iz Kočevja. Policija sumi, da sta povezana z vrsto nasilnih ropov po vsej Sloveniji, ki so se zgodili v zadnjem času. Pri delu jima je pomagal 36-letni moški iz Kočevja, ki je najprej zbežal, policija pa ga je prijela naslednji dan.

Za 30- in 42-letnika je preiskovalni sodnik odredil pripor, medtem ko je tretji osumljenec zaradi zdravstvenih težav hospitaliziran.


Poskus umora v Kidričevem

Poskus umora v Kidričevem pa je prejšnji teden zagrešil 47-letnik, ki je ob prihodu domov zalotil svojo ženo z drugim moškim. V svojem stanovanju je s pištolo streljal na 47-letnega znanca, ki je bil tam z njegovo ženo. V sosednji sobi se je nahajal tudi štiriletni otrok. K sreči nihče ni bil poškodovan. Strelcu, ki je zdaj v priporu, grozi do 30 let zapora.

Dogodek se je zgodil v noči z 8. na 9. februar, kriminalisti pa so strelca po intenzivni iskalni akciji izsledili dopoldne v Lovrencu na Dravskem polju. "Po krajšem sledenju oziroma vožnji za njim smo ga uspeli ustaviti na Ptujski gori, kjer je bil aretiran," je po poročanju STA povedal Munda.

Motiv kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja

Osumljenec se aretaciji ni upiral. Pri njem so našli pištolo, s katero je streljal, v njegovem avtomobilu pa še naboje. Za takšno orožje osumljeni ni imel ustreznega dovoljenja. Po zbranih dokazih je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Kot so ugotovili kriminalisti, je bil motiv kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja. Zakonca sta bila sicer že dlje časa v sporu, tudi nasilne narave, in sta se razhajala. Moža je policija že obravnavala zaradi kaznivih dejanj nasilne narave, a doslej ne družinskega nasilja.

 

Ne spreglejte