Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 7. 2022,
13.27

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

7

Natisni članek

požar

Sobota, 9. 7. 2022, 13.27

1 leto, 9 mesecev

Velik požar v Pulju je pod nadzorom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

7

Obsežen požar, ki je danes izbruhnil na območju naselja Valdebek v Pulju, je v celoti pod nadzorom, je po štirih urah bojevanja z ognjenimi zublji potrdil poveljnik gasilcev Dino Kozlevac. V požaru po zadnjih informacijah ni bilo poškodovanih, je bilo pa uničenih nekaj gospodarskih objektov in več vozil.

Po besedah Kozlevca so razmere veliko boljše kot v zgodnjih popoldanskih urah, saj je požar pod nadzorom in se ne širi več, gasilci pa ga uspešno gasijo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Močan veter, zaradi katerega se je požar razširil, je medtem pojenjal, je še pojasnil poveljnik gasilcev istrske županije.

V gašenju je skupno sodelovalo 76 gasilcev iz Pulja, Rovinja, Pazina in Labina z 29 vozili, člani prostovoljnih gasilskih društev, na pomoč pa so priskočili tudi trije kanaderji.

Zgorelo okoli 30 hektarjev gozda in trave

Kozlevac je izrazil pričakovanje, da jim bo požar kmalu uspelo omejiti. Po prvih ocenah je zgorelo okoli 40 hektarjev borovega gozda, trave in nizkega rastja. O vzrokih požara ni želel ugibati.

Pogorela gospodarska poslopja in ne stanovanjske hiše

V požaru kljub prvotnim poročanjem niso pogorele hiše, ampak je šlo za gospodarska poslopja. Kot je pojasnil Kozlevac, jim je hišo v veliki meri uspelo obvarovati pred ognjenimi zublji. Uničenih je nekaj gospodarskih objektov in 25 osebnih avtomobilov, za katere pa se je pozneje izkazalo, da niso bili v voznem stanju, temveč so bili parkirani na dvorišču avtomehanične delavnice. Prav tako v požaru ni bil nihče poškodovan, navaja Hina.

Več hrvaških spletnih portalov je pred tem namreč poročalo, da je v požaru zgorelo več hiš in da so evakuirali več ljudi. Najhuje naj bi bilo na območju med naseljema Vintijan in Dolinka, kjer naj bi bilo mogoče slišati detonacije, je poročal portal IstraIn.

Po besedah Kozlovca bodo gasilci na pogorišču vztrajali najmanj tri dni.

Hina je poročala še o enem požaru na območju med Medulinom in Pomerom, vendar o njem za zdaj ni podrobnejših informacij.

Novice Na Hrvaškem se požari kar vrstijo: zdaj gori v bližini Splita #video
Novice Hud požar tudi na otoku Pašman, gašenje otežuje močna burja #video
Novice V hrvaški Istri izbruhnil obsežen požar. Gasili so ga vso noč. #video
Ne spreglejte