Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2008,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 1. 2008, 15.03

8 let

Policisti za silvestrovo s polnimi rokami dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnjo noč starega leta so bili policisti in gasilci po Sloveniji polno zaposleni.

Gasilci so med številnimi požari različnih obsegov morali gasiti tudi nekaj takih, ki so jih povzročila pirotehnična sredstva. V Poljšici pri Gorjah je zaradi tega zagorela drvarnica, zagorelo je tudi pri starem kulturnem domu v Hrvatinih, manjši travniški požar pa je pirotehnično sredstvo zanetilo še v bližini gasilskega doma v Dolu pri Hrastovljah. V silvestrskih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo. Obravnavali so še šest kaznivih dejanj, 12 kršitev javnega reda in miru, en primer povožene divjadi in štiri poškodbe vozil na parkirnih prostorih, so sporočili pomurski policisti.

Koprski policisti so morali poskrbeti za nekaj opitih ljudi

Policisti na območju koprske policijske uprave so imeli opravka z nekaj pretepi, enim vlomom, največ dela na zadnjo noč v letu so imeli policisti na Obali. Sprejeli so namreč kar nekaj klicev zaradi ljudi, ki so po slavju pijani obnemogli in bili potrebni pomoči, ter ljudi, ki jih je motil hrup in pokanje petard. Počivali pa niso niti gasilci, saj so morali posredovati pri približno ducatu manjših požarov, kjer je zagorelo nekaj kontejnerjev, trava, palma in smreka. Za vse je bil verjeten vzrok požara odvržena petarda, so sporočili s koprske policijske uprave.

Bovški policisti so morali posredovati v pretepu maldeničev na javni prireditvi Severnoprimorski policisti so imeli na silvestrovo opravka z eno prometno nesrečo v Novi Gorici, ki ji je botrovala alkoholiziranost tujega voznika osebnega avtomobila. Po polnoči so morali bovški policisti miriti strasti v pretepu med mladeniči na javni prireditvi, v Podlanišču pri Cerknem pa sta sprla soseda. Kmalu po polnoči pa so "ujeli" tudi razgrajača iz Kranja, ki je v Bovcu razbijal po vratih hiše.

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lažje poškodovala. Zaradi kršitev javnega reda so osemkrat posredovali na javnih krajih in štirikrat v zasebnih prostorih. Tri osebe so zaradi nadaljevanja s kršitvami in neupoštevanja odredb policistov pridržali do streznitve. Delo pa so imeli tudi blejski gasilci. Okoli druge ure zjutraj je namreč prišlo do požara v stanovanjskem bloku, najverjetneje zaradi vžiga okrasnih lučk na novoletni jelki na balkonu stanovanjskega bloka. Požar je pogasilo devet gasilcev z Bleda, škoda, ki je pri tem nastala, pa znaša okoli 5000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Postojnski gasilci so vdrli v stanovanje, kjer sta dve osebi potrebovali zdravniško pomoč Policisti na Postojnskem so imeli na zadnjo noč v letu 2007 opravka z nekaj vlomi, hišnimi prepiri in pretepi na javnih prireditvah. Postojnski gasilci pa so okoli 22. ure zvečer v navzočnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem sta se nahajali dve osebi, ki sta potrebovali zdravniško pomoč. Ena oseba je umrla, drugo pa so odpeljali reševalci nujne medicinske pomoči Postojna, so sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Ne spreglejte