Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 9.56

8 let

Na Celjskem se je prometna varnost poslabšala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prometnih nesrečah na Celjskem je letos umrlo kar 40 ljudi, lani v enakem obdobju pa 24.

Samo prejšnji teden so na cestah celjske regije v prometnih nesrečah življenje izgubile tri osebe. Zato so se celjski policisti odločili z dodatnimi aktivnostmi izboljšati prometno varnost, so sporočili s PU Celje. Največkrat kriva neprilagojena hitrost Kot navajajo celjski policisti, pri primarnih vzrokih prometnih nesreč s smrtnim izidom negativno izstopajo predvsem neprilagojena hitrost, nepravilna stran oz. smer vožnje, neupoštevanje prednosti, nepravilna prehitevanja in razni prekrški voznikov enoslednih vozil in pešcev. Med sekundarnimi vzroki pa izstopa vožnja pod vplivom alkohola, saj je bilo v letošnjih prometnih nesrečah s smrtnim izidom kar 28 odstotkov povzročiteljev pod vplivom alkohola.

Največ prometnih udeležencev umrlo ob sobotah

V letošnjih prometnih nesrečah je umrlo 15 voznikov osebnega avtomobila, osem voznikov in sopotnikov motornih koles, šest pešcev, štirje vozniki oz. potniki koles z motorji, štirje ostali potniki in dva kolesarja. Največ prometnih udeležencev, in sicer 10 je umrlo ob sobotah, sedem na petek, šest na nedeljo in 16 med ponedeljkom in četrtkom.

Celjski policisti bodo za izboljšanje prometne varnosti poostrili nadzor cestnega prometa s poudarkom na ključnih varnostnih problemih, izvajali bodo tudi represivne ukrepe ter preventivne aktivnosti, in sicer v časovnih terminih in na cestah, kjer prihaja do pogostih hujših prometnih nesreč in povečanih kršitev cestno-prometnih predpisov.

Do 22. decembra bodo potekala tudi vseslovenske aktivnosti v okviru akcije Vožnja pod vplivom alkohola, katerih namen je osveščati voznike, da sta alkohol in udeležba v cestnem prometu povsem nezdružljiva, kar potrjujejo izredno hude posledice prometnih nesreč, so še sporočili s PU Celje.

Ne spreglejte