Petek,
26. 9. 2014,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Policija Piran BiH

Petek, 26. 9. 2014, 11.27

8 let

Državljan BiH, ki ga iščejo s tiiralico, vlamljal in kradel mobilne telefone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Piranski policisti so med rutinskim nadzorom prometa odkrili državljana BiH, ki je imel pol avtomobila ukradenih predmetov, med drugim kar 102 mobilna telefona.

Piranski policisti so med nadzorom prometa v torek v Luciji ustavili 37-letnega državljana BiH, ki je imel poljsko vozniško dovoljenje. Pozornost policistov so pritegnile dve odprti torbi v prtljažniku in vrečka, v kateri je bilo večje število cigaretnih zavojev, novih mobilnih aparatov v originalni embalaži, na kateri so bila še vedno pritrjena varnostna držala proti tatvinam skupaj s preščipnjenimi kabli, in tudi vlomilsko orodje.

V BiH ga iščejo s tiralico Ker ni znal pojasniti, od kod mu najdeni predmeti, in ker na tem območju opažajo večje število vlomov v prodajalne mobilnih telefonov, so ga pridržali. Med preiskavo so ugotovili, da se pridržani državljan BiH predstavlja s štirimi različnimi identitetami, prek Interpola Sarajevo pa so izvedeli, da je zoper njega zaradi tatvine z vlomom v osebni avtomobil razpisana tiralica. Policisti so mu po odredbi sodišča zasegli avtomobil in skupaj 159 predmetov. Med temi so 45 SIM- kartic, 102 mobilna telefona, GPS-naprava Garmin, več zavojev cigaret različnih znamk in drugi predmeti, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Sumijo, da je zakrivil vsaj pet vlomov v prodajalne mobilnih telefonov. 11. in 21. septembra naj bi vlomil v prodajalno telefonov v Ajdovščini, 2 in 3. septembra naj bi vlomil v trgovini v Luciji, 21. septembra pa se je mudil v Idriji.

Lani decembra vlomil v avtomobil na Brniku Povezali so ga tudi z vlomom v osebni avtomobil na letališču Brnik, ko naj bi si 19. decembra lani prilastil denarnico z vsebino. Policisti so skupaj z novogoriškimi in brniškimi kolegi ugotovili, da je s primernim orodjem vlomil skozi vhodna vrata, nato pa s polic in iz omar ukradel več predmetov. Do danes je policistom med zaseženimi mobilnimi telefoni na podlagi serijskih številk uspelo identificirati približno polovico naprav, za preostale pa podjetja še vedno pridobivajo potrebne podatke za identifikacijo ukradenih naprav.

Na območju Slovenije 37-letnika še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj, v BiH pa so ga že obsodili na zaporno kazen zaradi istovrstnih kaznivih dejanj in ponarejanja listin. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. Ukradene zasežene predmete bodo oškodovanci takoj po koncu postopka dobili nazaj.