Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2020,
12.14

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17

25

Natisni članek

Portorož

Ponedeljek, 3. 8. 2020, 12.14

3 leta, 8 mesecev

Incident v Portorožu: "Šlo je za samoobrambo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17

25

Portorož plaža | Foto Tina Deu

Foto: Tina Deu

V petek zvečer sta imela redarja v Portorožu težave z 29-letnico iz Slovenj Gradca. Ta je enega od njiju brcnila in ugriznila, prav tako je zmerjala policiste. Po objavi članka se je na uredništvo obrnila tudi 29-letnica, ki je predstavila svojo stran incidenta.

Protesti v Berlinu
Novice V Berlinu na protestih poškodovanih 45 policistov

V petek zvečer sta portoroška redarja na plaži opazila žensko, ki je psa sprehajala brez povodca. Po opozorilu je ta enega od njiju brcnila in ugriznila. Redarja sta na pomoč poklicala policiste, a se ženska ni želela umiriti, policistom pa ni želela povedati svojih podatkov, so sporočili s Policijske uprave Koper. 

Policisti so žensko, ki je tudi njih ozmerjala, pridržali in ugotovili, da gre za 29-letnico iz Slovenj Gradca. Med postopkom so ji zasegli tudi gram posušenih rastlinskih delcev, sumijo, da gre za konopljo, ter jih poslali na testiranje. Žensko bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja za oškodovana redarja ter za kaznivo dejanje grožnje. Odredili so strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila. Poleg tega so ji policisti izdali plačilni nalog za več kršitev.

slovenska policija
Novice Fizično napadel policiste, umirili so ga s prisilnimi sredstvi

Povodec je, kot pravi, izgubila

Po objavi članka se je na uredništvo Siol.net obrnila omenjena 29-letnica, ki je predstavila svojo stran zgodbe. Kot je pojasnila, so jo redarji ustavili, ker ni imela psa na povodcu, saj ga je izgubila. "Pes je šel z mano ob nogi, nakar me ustavita redarja in želita osebni dokument, ki ga nisem imela pri sebi," nam je zaupala Korošica. Kot dodaja, se je z redarjema spustila v pogovor, kjer jima je, kot pojasnjuje sama, povedala, kaj se je zgodilo s povodcem, ter da imata s psom približno le 100 metrov do hostla. 

29-letnica ob tem dodaja, da se je nato obrnila in želela nadaljevati pot naprej. "Takrat me je redar od zadaj prijel za pulover in vrgel po tleh ter z roko oziroma stranskim delom roke začel dušiti," dogodke opisuje vpletena. Kot razlaga, je v samoobrambi radarja udarila nazaj, saj kot navaja, jo je ta še naprej dušil. 

Poškodbe, ki jih je ob incidentu dobila sprehajalka:

Fotogalerija
1 / 9

Pozneje so se v dogodek vpletli tudi policisti, ki, kot pravi Korošica, je ob tem niso vprašali, kaj se je zgodilo. "Vklenili smo me kot neko žival in me zvlekli na policijsko postajo, kjer so me tri ure izpraševali. Niti klica mi niso pustili, da opravim, ki mi pripada po zakonu," še pojasnjuje. 

Po približno dveh urah so, po razlagi vpletene, v zasliševalno sobo stopili štirje policisti in ena policistka z rokavicami, in sicer, da bi pri 29-letnici opravila analni pregled. "Ker poznam svoje pravice, sem jim zatrjevala, da mi tega ne morejo narediti, a so me še enkrat vrgli po tleh in me na silo poskušali sleči," se dogodka spominja Korošica. 

Vklenjena v lisice se je 29-letna lastnica psa spustila v verbalni konflikt s policistko, kjer je v enem trenutku policistko ugriznila v prst, saj ni dovolila, da bi ji, kot navaja, opravili analni pregled. Kot še pravi 29-letna sprehajalka, poškodba ni bila krvava, a se je pa pri tem strgala rokavica. "Sporno je z zakonom vse, kar so mi naredili," dodaja in ob tem ne skriva razočaranja nad pristojnimi.  Korošica še razlaga, da še danes čuti zdravstvene težave zaradi petkovega dogodka. Poleg vidnih poškodb, kot pravi, je utrpela tudi psihične težave. 

Ne spreglejte