Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
11. 9. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Samsung pametni telefon pametni telefoni nasveti

Nedelja, 11. 9. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

To se lahko zgodi tudi v Sloveniji #foto

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Američan Nathan Dornacher trdi, da mu je samovžig pametnega telefona Samsung Galaxy Note7 uničil avtomobil. Samsung je sicer sprožil množični odpoklic tega telefona, saj je o spontanem pojavu plamenov tožilo več deset uporabnikov.

"Takole si nisem predstavljal piknika na svoj prost dan," je Dornacher zapisal na Facebooku in objavil spodnjo fotografijo.

Tu je bilo že prepozno, da bi Nathan Dornacher storil karkoli. Foto: Nathan Lydia Dornacher, Facebook | Foto: Facebook Tu je bilo že prepozno, da bi Nathan Dornacher storil karkoli. Foto: Nathan Lydia Dornacher, Facebook Foto: Facebook

"Z ženo sva se vrnila z garažne razprodaje, namenjena sva bila še v trgovino. Avtomobil sem z vklopljeno klimo zato pustil pred hišo. V njem sem polnil tudi telefon. Ko sem stopil iz hiše, sem videl, da so v avtomobilu plameni. Šel sem iskat gasilni aparat, seveda ga ni bilo nikjer. Žena je poklicala gasilce, ogenj pa je avtomobil do njihovega prihoda popolnoma uničil."

Terenec znamke Jeep je bil samo še za na odpad. Foto: Nathan Lydia Dornacher, Facebook | Foto: Facebook Terenec znamke Jeep je bil samo še za na odpad. Foto: Nathan Lydia Dornacher, Facebook Foto: Facebook

Nathan je krivdo zvalil na pametni telefon Samsung Galaxy Note7, ki ga je kupil le nekaj dni pred požarom. Med iskanjem vzrokov za dogodek je namreč naletel na informacijo o Samsungovem vpoklicu vseh že kupljenih primerkov Nota7.

Ta popolnoma pečeni Galaxy Note7 je po Nathanovem mnenju kriv, da je zgorel njegov terenec. Ali ima prav, bo čez nekaj dni ugotovila uradna Samsungova izvidnica. Foto: Nathan Lydia Dornacher, Facebook | Foto: Facebook Ta popolnoma pečeni Galaxy Note7 je po Nathanovem mnenju kriv, da je zgorel njegov terenec. Ali ima prav, bo čez nekaj dni ugotovila uradna Samsungova izvidnica. Foto: Nathan Lydia Dornacher, Facebook Foto: Facebook

Dornacher je na Facebooku zapisal tudi, da bo njihovo gospodinjstvo v prihodnjih dneh obiskal Samsungov strokovnjak. Preiskovalcem bo pomagal ugotoviti, ali je požar res povzročil Note7.

Ste eden tistih, ki so že kupili pametni telefon Galaxy Note7? Poglejmo, kaj svetuje slovenska podružnica Samsunga:

Samsung je zavezan razvoju in izdelavi naprav vrhunske kakovosti. Vsako informacijo o kakršnemkoli incidentu, prejeto od naših uporabnikov, jemljemo izredno resno. Kot odgovor na nedavne dogodke, povezane z novim pametnim telefonom Galaxy Note7, smo zato izvedli podrobne raziskave, ki so razkrile težavo z baterijsko celico.

Prejeli smo manjše število poročil o incidentih z vsega sveta, ki se nanašajo na omenjeno težavo, zato z vsemi našimi dobavitelji po svetu izvajamo podrobnejše raziskave in lociramo morebitno sporne baterije na trgu. Ker pa podjetje Samsung kot absolutno prioriteto in na prvo mesto pred vsem postavlja varnost svojih uporabnikov, je zaustavilo prodajo telefona Galaxy Note7 po vsem svetu.

Kupce, ki so že prejeli naprave Galaxy Note7, obveščamo, da bomo od 19. septembra (v najkrajšem mogočem času) njihove naprave prostovoljno zamenjali s povsem novimi aparati Galaxy Note7.


Pametni telefon Samsung Galaxy Note7 | Foto: Reuters Pametni telefon Samsung Galaxy Note7 Foto: Reuters
Način zamenjave pametnega telefona Samsung Galaxy Note7

Vse kupce telefona Galaxy Note7 spodbujamo, da izkoristijo možnost zamenjave telefona:

- Svoj Galaxy Note7 lahko od 19. septembra zamenjate s popolnoma novim Galaxy Note7. Menjava bo mogoča na lokaciji nakupa.

- Že takoj lahko svoj Galaxy Note7 zamenjate za model Galaxy S7 ali S7 edge, razlika v ceni pa vam bo povrnjena. Menjava bo mogoča na lokaciji nakupa.


Če ste svoj Galaxy Note7 naročili v predprodaji in nanj še čakate:

Opravičujemo se, ker še niste prejeli novega Galaxy Note7. S svojimi dobavitelji si prizadevamo, da vam hitro priskrbimo nadomestno napravo. Potrudili se bomo, da boste svoj Galaxy Note7 prejeli čim prej po 19. septembru (v najkrajšem mogočem času).

Vir: Samsung  

 

Ne spreglejte