Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
8. 9. 2016,
12.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

Natisni članek

Apple iPhone pametni telefon Steve Jobs

Četrtek, 8. 9. 2016, 12.12

6 let, 7 mesecev

Se Steve Jobs obrača v grobu? Apple ga spet ni upošteval.

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93
Steve Jobs | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ustanovitelj Appla Steve Jobs je nekoč na novinarsko vprašanje, ali bodo za iPhone ali iPod kdaj na voljo brezžične slušalke, odvrnil: "Še ena stvar, ki ji je treba polniti baterijo?" Apple je včeraj ob iPhonu 7 medtem predstavil prav to, brezžične slušalke AirPods.

Kupci novih pametnih telefonov iPhone 7 in iPhone 7 Plus, ki bodo želeli uporabljati slušalke, bodo imeli tri možnosti.

Prva možnost: uporabljati priložene slušalke, ki se s telefonom povežejo prek izhoda Lightning, ta je namenjen tudi polnjenju baterije in povezavi iPhona z računalnikom.

Druga možnost: uporabljati pretvornik digitalnega signala iz izhoda Lightning v analogni signal oziroma standardni 3,5-milimetrski izhod za zvok. Vanj bodo lahko priključili svoje stare slušalke. 

Tretja možnost: uporaba brezžičnih slušalk. Apple bi še najraje videl, da posežejo po njihovih lastnih, ki so jih predstavili včeraj, slušalkah AirPods. Stale bodo okrog 140 evrov, eno polnjenje baterije (tako je, brezžične slušalke je treba polniti) bo zadostovalo za okrog pet ur uporabe. 

iPhone 7 in brezžične slušalke AirPods. Na spletu se že pojavljajo kritike na račun njihove oblike, mnogi uporabniki menijo, da jih bodo ljudje izgubljali na vsakem koraku. | Foto: Reuters iPhone 7 in brezžične slušalke AirPods. Na spletu se že pojavljajo kritike na račun njihove oblike, mnogi uporabniki menijo, da jih bodo ljudje izgubljali na vsakem koraku. Foto: Reuters

Čigava ideja so bile brezžične slušalke?

Zagotovo se jih ni spomnil pred petimi leti umrli ustanovitelj podjetja Apple Steve Jobs. Kot je ob včerajšnjem spremljanju predstavitve novega iPhona zapisal novinar znanega tehnološkega medija The Verge Walt Mossberg, mu je Steve Jobs nekoč dejal: "Brezžične slušalke? Želite še eno stvar, ki ji je treba polniti baterijo?" 

Steve Jobs ni imel le zelo dobre oblikovalske žilice, temveč je izpolnjeval tudi poslanstvo, da vsako novo Applovo napravo ustvari čim bolj do uporabnika prijazno. | Foto: Reuters Steve Jobs ni imel le zelo dobre oblikovalske žilice, temveč je izpolnjeval tudi poslanstvo, da vsako novo Applovo napravo ustvari čim bolj do uporabnika prijazno. Foto: Reuters

Znano je, da Steve Jobs ni maral navlake, ki spremlja veliko sodobne elektronike – pretvornike, pametne paličice ali pisala za vnos, na primer. Ko že ravno omenjamo pametna pisala …

Ni prvič, da niso upoštevali Steva Jobsa

Apple je lani jeseni predstavil tablični računalnik iPad Pro, ki je bil opremljen s pametnim pisalom Apple Pencil. Ta je bil namenjen lažjemu upravljanju tablice v določenih aplikacijah, kot so urejevalniki besedil, grafike, razpredelnic.

Apple Pencil je predstavljal tudi 180-stopinjski zasuk od načel Steva Jobsa. Ta je leta 2007, ko je Apple predstavil prvi iPhone, dejal, da je pametno pisalo nepotreben dodatek. Človek ima vendar prste, naj telefon upravlja z njimi! 

 

Ne spreglejte