Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
14. 9. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

2

Natisni članek

poškodba Samsung pametni telefoni pametni telefon

Sreda, 14. 9. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Samsungov telefon povzročil hude opekline

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

2

Američan Daniel Ramirez je iz žepa, v katerem je nosil pametni telefon Samsung Galaxy S7 edge, slišal čudne piskajoče zvoke. Nekaj trenutkov zatem je telefon eksplodiral in začel goreti v njegovih hlačah. 

Uničen telefon Samsung Galaxy S7 edge, ki je poškodoval 30-letnega Ramireza. | Foto: ClassAction.com Uničen telefon Samsung Galaxy S7 edge, ki je poškodoval 30-letnega Ramireza. Foto: ClassAction.com

Ramirez je telefon poskusil odstraniti, a si je pri tem le opekel konice prstov, saj je bil Samsung že razbeljeno vroč. Ogenj je začel topiti njegovo delovno obleko, prilepila se je na njegove noge in ga hudo opekla, poroča spletna stran Arstechnica. Rešil se je tako, da se je slekel in hlače strgal s sebe. 

"Pečene" hlače Daniela Ramireza. Ker so bile izdelane iz poliestra, so se goreče hlače malce stopile in sprijele s kožo nesrečnega uporabnika Samsunga Galaxy S7 edge. | Foto: ClassAction.com "Pečene" hlače Daniela Ramireza. Ker so bile izdelane iz poliestra, so se goreče hlače malce stopile in sprijele s kožo nesrečnega uporabnika Samsunga Galaxy S7 edge. Foto: ClassAction.com

Incident se je zgodil 30. maja letos. Kot Ramirezov odvetnik Michael Morgan navaja v tožbi Ramireza zoper družbo Samsung, ki je bila vložena prejšnji teden, je njegov varovanec zaradi telefona utrpel hujše poškodbe. Njegova noga je bila tako zelo opečena, da so mu morali nanjo presaditi precej zdrave kože z drugih delov telesa.

Ramirez se še danes udeležuje programov rehabilitacije za svojo poškodovano nogo. | Foto: ClassAction.com Ramirez se še danes udeležuje programov rehabilitacije za svojo poškodovano nogo. Foto: ClassAction.com

Samsung je v zadnjih nekaj dneh sicer na tnalu tudi zaradi afere z eksplodirajočimi baterijami pametnega telefona Galaxy Note7, ki je izšel avgusta. Zagnal je že globalni vpoklic vseh prodanih modelov, uporabnikom ponuja čimprejšnjo zamenjavo z novimi (popravljenimi) oziroma telefona Galaxy S7 ali Galaxy S7 edge in vračilo razlike v ceni (Note7 je dražji). 

Tudi Galaxy Note7 je sicer že povzročil poškodbe – v soboto je v roki zagorel in opekel šestletnega dečka iz New Yorka, je poročal spletni portal Phonearena.

Ne spreglejte