Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
13. 9. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Steve Jobs Tim Cook iPhone Apple digizgodbe

Sreda, 13. 9. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

Ko je slišal glas umrlega prijatelja, je zajokal

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Torkova predstavitev novih pametnih telefonov iPhone je bila sploh prva prireditev v teatru Steva Jobsa, ki je zgrajen v bližini novega sedeža Appla in je posvečen ustanovitelju ameriškega tehnološkega podjetja. Tim Cook, zdajšnji direktor podjetja Apple, ob včerajšnjem uradnem odprtju novega prireditvenega prostora, ki ga je spremljal posnetek Jobsovega govora, ni mogel skriti čustev. 

"Zelo rad slišim njegov glas in navdihujoče sporočilo njegovih besed," je direktor Appla Tim Cook opisal posnetek govora Steva Jobsa, ustanovitelja podjetja Apple, s katerim se je začela torkova predstavitev treh novih pametnih telefonov iPhone.

Številni so opazili, da Cook po poslušanju besed Steva Jobsa ni mogel skriti solz, naslednjih nekaj minut se mu je tudi opazno tresel glas.

"Ne mine niti dan, da se ne bi spomnili nanj. A minilo je dovolj časa, da nas spominjanje nanj navdaja z veseljem, ne več žalostjo," je Cook povedal ob uradnem odprtju teatra Steva Jobsa, ki je po njegovih besedah trenutno tudi najsodobnejša koncertna in prireditvena dvorana na svetu. 

Teater Steva Jobsa stoji v neposredni bližini novega sedeža Appla, kamor se bodo zaposleni iz zdajšnjega domovanja podjetja preselili v prihodnjih mesecih. Koncertna dvorana je pod zemljo, sprejme pa do tisoč gostov.  | Foto: Apple Teater Steva Jobsa stoji v neposredni bližini novega sedeža Appla, kamor se bodo zaposleni iz zdajšnjega domovanja podjetja preselili v prihodnjih mesecih. Koncertna dvorana je pod zemljo, sprejme pa do tisoč gostov. Foto: Apple

Eden od redkih ljudi, ki jih je Jobs res zelo cenil

Steve Jobs je po dolgem boju z rakom trebušne slinavke umrl 5. oktobra 2011, manj kot dva meseca pred smrtjo pa je vajeti podjetja Apple predal Timu Cooku, takrat operativnemu direktorju Appla in sodelavcu, ki mu je najbolj zaupal. 

Jobs je v Cooku že od začetka njunega druženja videl nekaj posebnega in sorodno dušo. Navsezadnje je bil on tisti, ki je Cooku leta  1998, takrat je ta delal še za nekdanjega računalniškega velikana Compaq, ponudil službo pri Applu. 

Cook je Jobsovo ponudbo sprejel in odločitev pozneje argumentiral s pojasnilom, da "bi sicer moral biti nor, da bi delal za Steva Jobsa, a tudi res nor, da ne bi želel delati za takšnega kreativnega genija. Tisti dan, ko sem sprejel delo pri Applu, sem poslušal instinkt, ne razuma." (vir

Tim Cook in Steve Jobs, julij 2010. To je tudi ena od zadnjih uradnih fotografij Steva Jobsa pred smrtjo 5. oktobra 2011. Cook je bil sicer eden od redkih prijateljev Steva Jobsa iz vrst Appla, je v Jobsovi biografiji leta 2011 razkril pisatelj Walter Isaacson. Ko je Cook nekoč izvedel, da Jobs nujno potrebuje presaditev jeter, mu je takoj ponudil svoja, a ga je Jobs zavrnil s pojasnilom, da mu ravno zaradi prijateljstva nikoli ne bi dovolil takšnega žrtvovanja. | Foto: Reuters Tim Cook in Steve Jobs, julij 2010. To je tudi ena od zadnjih uradnih fotografij Steva Jobsa pred smrtjo 5. oktobra 2011. Cook je bil sicer eden od redkih prijateljev Steva Jobsa iz vrst Appla, je v Jobsovi biografiji leta 2011 razkril pisatelj Walter Isaacson. Ko je Cook nekoč izvedel, da Jobs nujno potrebuje presaditev jeter, mu je takoj ponudil svoja, a ga je Jobs zavrnil s pojasnilom, da mu ravno zaradi prijateljstva nikoli ne bi dovolil takšnega žrtvovanja. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Je Steve Jobs res moral umreti?

Zakaj je v resnici nastal pametni telefon iPhone

Otrok sirskega migranta, ki je postal eden največjih

Ne spreglejte