Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
7. 2. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

4

Natisni članek

teroristični napad Donald Trump Kellyanne Conway

Torek, 7. 2. 2017, 11.30

6 let, 6 mesecev

Desna roka Donalda Trumpa si je izmislila teroristični napad

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

4

Kellyanne Conway | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kellyanne Conway, osebna svetovalka predsednika ZDA Donalda Trumpa, je aretacijo dveh Iračanov v ameriškem mestu Bowling Green za medije opisala kot pokol in povzročila, da so se nekateri uporabniki Facebooka označili za varne pred terorističnim napadom. 

Iračana so v mestu Bowling Green v ameriški zvezni državi Kentucky aretirali, ker sta nameravala teroristični organizaciji Al Kaida na Bližnji vzhod poslati orožje in denar, so poročali ameriški mediji.

V pokolu, kot je dogodek za ameriško televizijo MSNBC opisala Kellyanne Conway, vodja Trumpove volilne kampanje, zdaj pa ena od njegovih najtesnejših sodelavcev, ni umrl nihče, saj ni bil izstreljen niti en naboj.

Conwayeva je na Twitterju nato pojasnila, da ni nameravala uporabiti besede pokol, temveč terorist ...

... a bilo je prepozno. Svetovni splet se je namreč nemudoma začel norčevati.

Številni uporabniki so se na Facebooku označili za varne pred terorističnim napadom (Facebook funkcijo omogoči v primeru resničnih terorističnih groženj, kot sta bila napada v Parizu novembra 2015 ali Istanbulu decembra lani):

 | Foto: Facebook Foto: Facebook  | Foto: Facebook Foto: Facebook

Chelsea Clinton, hči nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, je Trumpovo administracijo med vrsticami medtem prosila, naj si ne izmišljuje terorističnih napadov:

Ameriški predsednik Donald Trump je medije sicer obtožil, da ignorirajo teroristično grožnjo, in se po poročanju Washington Posta še enkrat navezal na domnevni pokol v mestu Bowling Green, čeprav v dogodku nihče ni umrl ali bil ranjen. 

Zanimivost: Kellyanne Conway pravi, da je bila beseda pokol, ki jo je uporabila v izjavi za MSNBC, spodrsljaj, a isti izraz je uporabila tudi v intervjujih za medija Cosmopolitan in TMZ.  | Foto: Reuters Zanimivost: Kellyanne Conway pravi, da je bila beseda pokol, ki jo je uporabila v izjavi za MSNBC, spodrsljaj, a isti izraz je uporabila tudi v intervjujih za medija Cosmopolitan in TMZ. Foto: Reuters

Ne spreglejte