Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2017,
7.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Donald Trump Melania Trump ZDA

Torek, 7. 2. 2017, 7.56

6 let, 6 mesecev

Melania in Donald Trump v boju z mediji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriški predsednik Donald Trump je ob obisku letalskega oporišča MacDill na Floridi vztrajal, da je teroristična grožnja resna, in "nepoštene medije" obtožil, da o napadih ne poročajo. V boju z mediji je tudi prva dama Melania, ki je ponovno vložila tožbo zoper britanski tabloid Daily Mail.

Med obiskom na Floridi se je Donald Trump guvernerju Ricku Scottu zahvalil za podporo pred volitvami, z vojaki se je pogovarjal o nogometu, mimogrede pa je izrazil tudi podporo zvezi Nato.

Ameriških sodnikov, ki se ne strinjajo z njegovimi odločitvami glede migracijske politike, v govoru ni omenjal, je pa že zjutraj na Twitterju vztrajal, da je teroristična grožnja resna: "Poglejte samo, kaj se dogaja po Evropi in na Bližnjem vzhodu. Sodišča morajo ukrepati."

Kritika je letela predvsem na ameriške medije, ki po njegovo premalo poročajo o terorističnih napadih. Kot navaja njegov tiskovni predstavnik Sean Spicer, mediji pretiravajo s poročanjem o protestih proti Trumpu, zanemarjajo pa teroristične napade.

V Beli hiši so objavili seznam 78 napadov v Evropi, o katerih se je premalo poročalo, med drugim napad s tovornjakom v Nici.

Melania ponovno vložila tožbo zoper britanski tabloid

V boju z mediji je tudi ameriška prva dama. Potem ko je sodnica v Marylandu pred dnevi zavrgla tožbo Melanie Trump proti britanskemu tabloidu Daily Mail zaradi obrekovanja, je prva dama ZDA tožbo ponovno vložila v New Yorku. Sodnica v Marylandu ni odločala o utemeljenosti tožbe, ampak jo je zavrnila le zaradi tega, ker Maryland z njo nima nič.

Tožbo je vložila zaradi članka iz avgusta lani, v katerem bloger Webster Tarpley navaja, da je tedanja Melanija Knauss po prihodu v ZDA delala kot draga spremljevalka. Zgodbo so povzeli svetovni mediji, Melania pa trdi, da je zaradi tega utrpela ogromno finančno škodo.

Zahteva 150 milijonov dolarjev odškodnine in povrnitev škode, ki naj bi jo utrpele njene blagovne znamke.

Demokrati zavlačujejo potrditev ministrskih kandidatov

V Washingtonu se medtem nadaljuje potrjevanje kandidatov za ministrske položaje v Trumpovi administraciji. Včeraj so senatni demokrati za 24 ur zavzeli govorniški oder, s čimer so za nekaj časa zamaknili potrditev kandidatov.

Blokirati jih sicer ne morejo, ker so v manjšini, upajo pa, da jim bo z zavlačevanjem uspelo prepričati še kakšnega republikanca.

Demokrati imajo težave predvsem s kandidatko za ministrico za izobraževanje Betsy DeVos, ki je zagovornica porabe javnega denarja za zasebne šole, kar je velik greh za učiteljske sindikate, ki so demokratska baza.

Blokirali bi radi tudi kandidata za finančnega ministra Stevena Mnuchina in kandidata za zdravstvenega ministra Toma Pricea.

 

Ne spreglejte