Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
29. 11. 2016,
12.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

iPhone 7 iPhone Apple

Torek, 29. 11. 2016, 12.42

6 let, 6 mesecev

Apple prelomil obljubo, zdaj pa si dela sramoto

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Apple AirPods | Foto Reuters

Foto: Reuters

Apple je ob septembrski predstavitvi novih pametnih telefonov iPhone napovedal tudi izid svojih prvih brezžičnih slušalk AirPods. O njih še vedno ni ne duha ne sluha, čeprav bi jih Apple moral začeti prodajati že oktobra. 

Kje so Applove slušalke AirPods? To se zdaj, ko sta mimo vsaj v ZDA največja nakupovalna praznika leta črni petek in kibernetski ponedeljek, sprašujejo praktično vsi poznavalci tehnologije. 

Ko je 7. septembra prvič pokazal brezžične slušalke AirPods, je Apple o njih govoril v presežnikih. "Brezžične slušalke so prihodnost poslušanje glasbe na mobilnih napravah," je takrat dejal Applov šef marketinga Phil Schiller

Je Schiller morda govoril o daljni prihodnosti? Slušalk AirPods še vedno ni na spregled, čeprav so pri Applu napovedali, da jih bo za 159 dolarjev oziroma okrog 150 evrov mogoče kupiti čez dober mesec. To je takrat pomenilo enkrat proti koncu oktobra.

Phil Schiller (desno) je obljubljal najboljšo glasbeno izkušnjo na mobilnih napravah. Izid tehnologije, ki bi jo omogočil, pa danes, več kot dva meseca in pol po obljubi, še vedno visi v zraku.  | Foto: Reuters Phil Schiller (desno) je obljubljal najboljšo glasbeno izkušnjo na mobilnih napravah. Izid tehnologije, ki bi jo omogočil, pa danes, več kot dva meseca in pol po obljubi, še vedno visi v zraku.  Foto: Reuters

Tehnološki medij TechCrunch je konec prejšnjega meseca poročal, da bo Apple zamaknil izid slušalk, ker še rešuje nekaj tehničnih težav. Novih informacij o začetku prodaje AirPods Apple od takrat še ni ponudil. 

Gumb "Dodaj v košarico" ob slušalkah AirPods v Applovi spletni trgovini je še vedno siv. Nikjer tudi ni podatka, kdaj ga bo mogoče klikniti in dejansko naročiti slušalke. | Foto: Matic Tomšič Gumb "Dodaj v košarico" ob slušalkah AirPods v Applovi spletni trgovini je še vedno siv. Nikjer tudi ni podatka, kdaj ga bo mogoče klikniti in dejansko naročiti slušalke. Foto: Matic Tomšič

Medtem se poraja vprašanje, ali je sploh smiselno, da Apple slušalke izda še letos. Začetek praznične nakupovalne sezone, ki jo je pretekli konec tedna odprl črni petek, je že zamudil.

Strokovnjak za sodobno tehnologijo Neil Cybart na Twitterju meni, da bi bilo bolje, če bi Apple izid slušalk AirPods premaknil kar na januar ali, morda še bolje, februar oz. marec 2017. 

Po njegovem mnenju januar namreč ne bo primeren mesec za začetek prodaje, saj bodo denarnice tehnoloških potrošnikov takrat še okrevale po prazničnih nakupih.

 

 

Ne spreglejte