Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
18. 7. 2013,
11.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2013, 11.37

6 let, 7 mesecev

Foto in video: 19-letnik izdelal fantastičen mod za Skyrim

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Falskaar izvirno igro oplemeniti s skoraj 25 urami sveže vsebine, neraziskano ogromno deželo, novimi prebivalci in zadolžitvami, ki postopoma razkrivajo koščke povsem posrečene zgodbe.

Sliši se impresivno, a prostrani in s podrobnostmi nabit Falskaar pravzaprav zbledi ob misli na gonilno silo, ki ga je spacala skupaj – Alexander J. Velicky, ki bo 20 let dopolnil šele letos, upa, da bo s svojim opusom, v katerega je vložil skoraj dve leti trdega dela, o svojih sposobnostih poleg igralcev prepričal tudi razvijalce Skyrima. Službe pri Bethesdi si namreč želi bolj kot karkoli drugega.

Velicky sicer priznava, da bi takšen projekt v celoti težko izpeljal sam. Tako ali drugače mu je namreč pomagalo več kot 100 posameznikov – glasovni igralci so dialoge posneli sami, grafični oblikovalci so oblikovali 3D-modele in teksture, glasbeno nadarjeni prijatelji pa so priskrbeli izvirno podlago in zvočne učinke, nekdo je celo napisal nekaj kratkih zgodb in knjižic, ki so eden od zaščitnih znakov serije The Elder Scrolls. Talentirani 19-letni programer je vsebinske prispevke v Falskaar zvezal sam, na svoja pleča pa je v celoti prevzel tudi oblikovanje sveta, skriptiranje in v končni fazi tudi debug oziroma odpravljanje napak.

29 glasovnih igralcev, ki so svoje glasilke posodili 54 računalniško vodenim likom, je z avdicijami izbral sam, že zato, ker so dialogi v celoti govorjeni, pa je Falskaar na precej višji kakovostni ravni kot večina modifikacij izpod rok skupnosti TES (The Elder Scrolls). Velicky pravi, da je končni izdelek njegova pričakovanja presegel za svetlobna leta in da ni pričakoval, da bodo k projektu pristopili tako zelo nadarjeni posamezniki.

Želi službo Megalomanskih projektov, kot je Falskaar, se nad igrami navdušeni 19-letniki praviloma ne lotevajo vsak dan, a Velicky zase pravi, da je anomalija. Po končani srednji šoli je ves čas namesto univerzitetni izobrazbi raje namenil orodju Creation Kit, ki je namenjeno spreminjanju obstoječe in izdelovanju nove vsebine za Skyrim. Samo lani je v Falskaar vložil prek 2000 delovnih ur, pri projektu pa so ga močno podpirali tudi starši. Njegova samozavest sicer nima meja – v šali pravi, da Bethesda že pripravlja pogodbo, na kateri je zapisano njegovo ime. Glede na videno bi rekli, da ima najbrž kar prav.

Slabih 600 megabajtov velik skupek datotek najdete tukaj, je pa seveda brezplačen.

Ne spreglejte