Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
23. 7. 2016,
3.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Natisni članek

Mercedes Mercedes-Benz SLC test

Sobota, 23. 7. 2016, 3.40

6 let, 7 mesecev

Šarmanten mercedes za ženske, ki imajo rade radovedne poglede

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Mercedes-Benz je letošnje poletje popestril z zapeljivim roadsterjem SLC, ki je kot naročen za hedoniste in tiste, ki radi vzbujajo pozornost.

Ko sta na slovenski trg prispela prenovljena roadsterja SLC in SL, je Mercedes-Benz na predstavitev poklical predstavnice medijev. SLC v strupeno rdeči barvi in SL v elegantni sivi sta namreč prava paša za oči - točno to, kar prepriča nas. Lep znotraj, še lepši zunaj.

Morda celo preveč? SLC namreč pritegne toliko pogledov, da ga mora voziti/imeti nekdo, ki mu to ugaja. Vožnja po avtocesti do Murske Sobote je bila užitek, sploh s preklapljanjem voznih programov "sport" in "comfort". Zadnji ponuja sproščeno vožnjo, sport pa ti da tisti nagajivo čvrst, športen občutek, ki vozniku roadsterja preprosto ustreza. Na avtocesti je SLC prepričal s takšno stabilnostjo, da povsem izgubiš občutek za hitrost, ko pa ga na cilju parkiraš, ne moreš verjeti, koliko radovednih pogledov je deležen.

 | Foto:

 | Foto:

Fotogeničen važič

Mirno parkiran morda privlači več ljudi, saj si ga lahko ogledujejo dlje. Ko frči mimo na cesti, za to pač ni časa. Mimoidoči so ga fotografirali in ga preučevali iz vseh zornih kotov, jaz pa sem jih od daleč opazovala in se čudila njihovemu čudenju.

No, pa saj se imajo čemu, sploh ker na naših cestah takšnega avtomobila ne vidiš ravno vsak dan. Ko stopiš bližje, pa očara še z lepo notranjostjo. Rdečo pločevino elegantno poudarijo notranji rdeči šivi, od predhodnika imenovanega SLK se razlikuje tudi po novih merilnikih, preglednost in uporabnost pa izboljša tudi večji, 7-palčni osrednji zaslon, ki ponuja možnost povezovanja s pametnimi telefoni. Nova je tudi navigacijska naprava, ki je zdaj Garminova (prej Becker).

 | Foto:

Bolj poglobljen test in primerjavo s starejšo različico SLK, je pred nekaj meseci naredil kolega Ciril Komotar.

Zgoraj brez raje v hladnejših mesecih

Vožnjo z odprto streho v vročih poletnih mesecih, predvsem ob neprimernih časih dneva, seveda odsvetujem, saj močno sonce premaga užitek, je pa zato toliko bolj dobrodošel "zračni šal" (airscarf, pihanje toplega zraka v vrat), ki bo v hladnejših dneh prijetno grel. Streha za zlaganje potrebuje vsega skupaj 20 sekund, kar se lahko opravi tudi pri vožnji do 40 kilometrov na uro. In še to: ko je pridno spravljena v prtljažniku, je v njem še vedno dovolj prostora za krajše počitnice v dvoje.

Fotogalerija
1 / 6

 | Foto:

Avtomatik za dodaten užitek

Ker sem imela priložnost preizkusiti izvedbo s samodejnim menjalnikom, sem še toliko bolj uživala v vožnji, saj mi prestavljanje z ročnim preprosto ni blizu. Torej – "avtomatik" plus privlačni roadster sta kombinacija, pisana na mojo kožo. Spomnila sta me, da je vožnja z avtomobilom lahko tudi sproščujoča.

Ne spreglejte