Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Petek,
18. 12. 2015,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Renault

Petek, 18. 12. 2015, 19.15

8 let

Renault laguna grandtour 2,0 dCi

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Laguna opremljena z bogatim paketom bose&design prepriča predvsem z udobjem, spomnila pa nas je tudi, da jo imamo še raje, če je opremljena s štirikolesnim krmiljenjem.


S prenovo do lepše maske?

Laguna je v začetku leta doživela skromno pomladitev. Verjetno zato, ker se to po nekaj letih v prometu spodobi, pa tudi zato, da so oblikovalci dobili priložnost odpraviti zamero povezano z neatraktivno in po mnenju nekaterih neskladno masko. Poteze na prednjem delu zdaj zaokrožijo v nekakšen samozavesten nasmešek. In množice so pomirjene.

Litrsko povprečen prtljažnik blesti

Hvalimo uporabnost prtljažnega prostora (lagunin prtljažnik zmagovalec na primerjalnem testu), ki pa po velikosti, oziroma litrih ne presega razrednega povprečja. Kot običajno, grajamo pomanjkanje prostora v drugi vrsti. V primerjavi s tekmeci, je prostora za kolena in celo stopala, malo. Hvalimo lahkotnost zlaganja sedežev druge vrste in veliko strešno okno, zaradi katerega je kabina veliko prijetnejši prostor. Priporočamo dokup odličnih prilagodljivih biksenonskih žarometov.

Prvič s samodejnim menjalnikom

Prvič smo utegnili preizkusiti dizelsko laguno s samodejnim menjalnikom, ki se je izkazal za umirjenega in s povprečno hitrim prestavljanjem. Povezava s 127-kilovatnim motorjem uspešno nadgrajuje umirjen družinsko-poslovni značaj. Poraba, 8,3 litra, je slab liter manj od lagune z enakim motorjem in ročnim menjalnikom, ki smo jo preizkusili pred nekaj leti. Razlog je verjetno skrit v letnih časih, saj smo takrat laguno testirali pozimi, na zimskih gumah in testni krog odpeljali v slabem vremenu.

1490 evrov lahko popolnoma spremeni značaj avtomobila

Tokrat smo pogrešali štirikolesno krmiljenje (1490 evrov), saj lahko ta laguno značajsko povsem spremeni. Če je laguna brez njega, lahko pričakujete povprečne vozne lastnosti, relativno veliko nagibanja karoserije in povprečno okretnost. Dokup tega dodatka omogoči okretnost clia in drugih mnogo manjših avtomobilov, hkrati pa jo v smislu vozne dinamike spravi korak pred skoraj vse tekmece.



Ne spreglejte