Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2009,
9.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 13. 8. 2009, 9.15

8 let

Miniji in košarkar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvesto in en centimeter visoki košarkar Miha Lebar je sedal v najmanjše avtomobile in poročal o občutkih. Pričakovali smo, da bo tlačenje velikana v minije izpadlo šaljivo, a bili smo presenečeni.

Miha naj bi imel težave, a ni bilo tako

Primerjalne teste izvajamo zato, da bi prikazali razlike med preizkušenimi avtomobili. No, tokrat smo ugotovili, da bistvenih razlik ni. Že res, da smo kljub temu sestavili tabelo, iz katere se da določiti zmagovalca in poraženca, pa vendar so tokratne razlike skorajda nepomembne. Priznati moramo, da smo si obetali izredno šaljiv video, v katerem se bo dvometraš dobesedno tlačil v avtomobile in se v njih počutil skrajno neudobno, s skrčeno glavo in koleni skoraj do brade. Upali smo torej, da Miha vsaj v enem od teh preizkusnih avtov ne bo mogel sedeti, in da bomo lahko izpostavili avto, ki izstopa. Pa ni bilo tako.

Statika ali dinamika?

Miha se tako v vseh teh avtomobilih počutil znosno. Pravi, da bi z vsemi lahko odpeljal nekaj krogov, a smo ga postavili na trdna tla, ko smo mu povedali, da opravljamo samo statičen test in da bi bili rezultati v vožnji lahko tudi drugačni. Menimo tudi, da razvojniki teh minijev niso varnostno zasnovali za košarkaše, vožnje zato ne priporočamo. No, z odvračanjem košarkašev od teh minijev seveda ne bomo imeli veliko dela, saj na svetu verjetno ne obstaja prav veliko dvometrskih dolginov, ki bi resno razmišljali o nakupu cinquecenta, smarta ali IQ-ja. Pa čeprav so tile avtomobilčki tako simpatično oblikovani, da bi brez težav zmogli navdušiti tudi zasvojenca z oranžno žogo.

Na testu manjkajo:

Za preizkus smo se poizkusili dogovoriti tudi za smarta fortwo, kio picanto, opla agilo in chevroleta spark. Slednji v času testiranja še ni bil naprodaj v Sloveniji, prav tako v Sloveniji še ni prenovljene kie picanto, opel agila pa je svojo prodajno pot v Sloveniji zaradi slabe prodaje predčasno zaključila. Smartov salon smo obiskali, a je tam stal fortwo prejšnje generacije, zalogo aktualnih so menda razprodali - kljub vsemu je Miha sedel vanj, a ne bi bilo pošteno do tekmecev, da bi smarta uvrstili v tabelco. Sicer pa naj spomnimo, da rezultati fiata 500 veljajo tudi za forda ka, rezultati citroëna C1 pa tudi za peugeota 107 in toyoto aygo.

Košarkar Miha je za volanom ocenil:

- Ali zmore vrteti volan? - Ali lahko pritiska na stopalke? - Ali ima na voljo dovolj prostora za glavo? - Ali se na zadnjih sedežih še zmore voziti manjši sopotnik? - Ali v prtljažnik lahko pospravi svojo športno torbo?

Test bomo ponovili z 225 centimetrov visokim košarkarjem

Miha Lebar je bil očitno za naš test premajhen. V videu smo še povedali, da očitno ni bilo dovolj, da je Miha za eno žogo višji od našega Cirila Komotarja, očitno bi nam pri testu moral pomagati košarkar, ki bi bil za eno žogo višji kakor Miha.

Morali bi poklicati "strongmene"!

Morda pa smo že z izbiro košarkarja brcnili v temo. Metalci na koš so praviloma suhi možje, verjetno bi bilo bolje, če bi zopet poklicali "strongmene". Saj se še spomnite tistih treh silakov, ki so našemu Anžetu Jerebu pomagali prestaviti supertestno toyoto aygo? Se spomnite tudi tistega kadra, v katerem je eden od njih Anžeta dvignil v zrak s tako lahkoto, kot bi bil Anže še dojenček?


Ne spreglejte