Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Potovalni Avtomoto Volkswagen

Četrtek, 8. 8. 2013, 21.37

8 let

Legendarni volkswagen T2 bo mlade popeljal v nepozabno avanturo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kaj imata skupnega volkswagen T2 in avantura? Mlade in nemirne Itakovce. V ponedeljek bo začela zgodbo pisati prva skupina.

Vid, Nace, Borut, Miha in Jani so danes prejeli ključe prenovljenega kombija in jo bodo v ponedeljek popihali proti Švici, nato se bodo obrnili proti jugu in se prek Provanse podali na Korziko. Da so pravi srečneži, se še kako zavedajo, saj so bili izbrani med 286 ekipami, njihov načrt potovanja pa med 400 različnimi predlogi. Ja, nekateri so res krompirjevci!

Malo smo jih pobarali, kaj bo, če se njihova zvezda namuli in se upre z vsemi štirimi gumami. "Jah, nič, bomo že kaj natuhtali, saj smo brihtni fantje!" je eden od njih odgovoril za vse v smehu. Nič jih posebej ne skrbi, so dovolj samozavestni in pomirjeni ob svojih angelih iz mehanične delavnice, ki jim bodo kadarkoli na voljo, če pride do težav. Ki pa jih sploh ne pričakujejo! Niti popotniki, niti mehaniki.

Da pa to potovanje ne bo skok v preteklost, jih bo opominjala s sodobno navigacijsko in telekomunikacijsko opremo podprta notranjost. So le mulci iz tega časa, tista generacija, pri kateri imaš občutek, da se že rodi z brezžično povezavo, z znanstvenofantastično sposobnostjo obvladovanja vseh gadgetov. Svojih sob pa še vedno ne znajo pospraviti, vsaj tako se na splošno pritožujejo mame tehnogeneracij.

Nemalo presenečenja je izzval podatek, da ima starodobnik samodejni menjalnik. Kombi je bil izdelan za ameriški trg. Tri prestave, največja hitrost 120 kilometrov na uro. Ni hec! Preverili smo tudi, ali poznajo pogovorne besede, ki jih slišimo v mehaničnih delavnicah, še posebej pri starejši generaciji mehanikov. Kar tako, da vidimo, iz kakšnega testa so. Kako so že neučakani in kako zelo se veselijo te avanture, pa si oglejte v videoprispevku.

Oglasno sporočilo

Ne spreglejte